«VERY FOOD TRIP»
Σειρά ντοκιμαντέρ 16×26’ επεισοδίων (Α’ και Β’ Κύκλος), παραγωγής MFP σε συνεργασία με το Food Sweet Food
Ανακαλύπτοντας τον κόσμο δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα στα σπίτια των ντόπιων.
Είναι το στοίχημα της Μαρίν και του Λουί (27 ετών), οι οποίοι διασχίζουν τον κόσμο με την κάμερα ανά χείρας, αναζητώντας γαστιμαργικές συναντήσεις ή απλές γνωριμίες.
Ανακαλύπτουν ντόπια πιάτα μέσα από τις περιπλανήσεις τους, στα μέσα μεταφοράς, στις αγορές ή χτυπώντας απευθείας πόρτες. Μαθήματα μαγειρικής, εκπληκτικές γευσιγνωσίες, και φυσικά συγκινητικές συναντήσεις, που κόβουν την ανάσα : μια εμβάθυνση στις κουζίνες του κόσμου σαν να ήσασταν εκεί!
“Για να γνωρίσετε καλά μια χώρα, πρέπει να την πιείτε, να τη φάτε και να την ακούσετε να τραγουδά.”
Eπεισόδιο 1: Ιράν (Σεζόν 2)
Απομονωμένο για μεγάλο διάστημα για πολιτικούς λόγους, το Ιράν διατήρησε ισχυρές παραδόσεις. Η κουζίνα του, που παραμένει άγνωστη, αποτελεί παράδειγμα αυτών. Θα ήταν, εν τούτοις, μία από τις αρχαιότερες και τις πιο ποικιλόμορφες του κόσμου. Σ’ αυτή τη χώρα που έχει αμφίθυμη απήχηση στο μυαλό των περισσοτέρων, η Μαρίν και ο Λουί θέλουν να καταλάβουν καλύτερα την ιστορία ενός λαού χιλίων ετών μέσα από την κουζίνα του. Από τις συνταγές του παλατιού του Σεχραζάντ έως το τραπέζι του Πρίγκιπα Αλί στο Σιράζ, αποφασίζουν να εντρυφήσουν στην περσική κουζίνα εξερευνώντας εκείνη των μύθων των χιλίων και μίας νύχτας.
Σκηνοθεσία: Μαρίν Μαντριλά/ Λουί Μαρτέν
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος