ΚΑΘΕ Τετάρτη & Πέμπτη στις 23:00 

« Krieg der Träume. 1918-1939/CLASH OF FUTURES»
Έτος παραγωγής: (2018)
Ιστορική, δραματική σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαία επεισόδια, παραγωγής LOOKSfilm/ Les Films d’ici/ IRIS Productions, 2018.
11 Νοεμβρίου 1918. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε, επιτέλους, στο τέλος του. Είναι το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής. Παρά τον θρήνο για τα εκατομμύρια των θυμάτων, την απογοήτευση και τους φόβους, καινούργια όνειρα κι ελπίδες, αλλά και καινούργια πάθη και μίση κυριεύουν τους ανθρώπους.
Η σειρά παρακολουθεί τις δραματικές δεκαετίες του ’20 και του ’30, μέσα από τη μοίρα ιδιαίτερων ανθρώπων, όλων των φύλων και ηλικιών, από χώρες της Ευρώπης, όπως εξιστορούνται στα ημερολόγια και την αλληλογραφία τους.
Eπεισόδιο 2: Ειρήνη

Παρίσι 1919: Η Γαλλίδα Μέι Πικερέ προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στο Παρίσι. Ερωτεύεται τον Σέρβο φοιτητή Ιατρικής και αναρχικό Ντραγκί. Μαζί ξεκινούν τον αγώνα ενάντια στον κατά τη δική τους άποψη παρηκμασμένο κόσμο της δημοκρατίας και του καπιταλισμού.
Ο Σίλβιο Κρέσπι, υπουργός Δημοσίων Παροχών, διαπραγματεύεται για την Ιταλία. Σε αντάλλαγμα για τις απώλειες που υπέστη η χώρα του στον πόλεμο, απαιτεί νέα εδάφη στις Άλπεις και την Αδριατική.
Ο λαντζέρης Άι Κουόκ βλέπει τις διαπραγματεύσεις ως μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού του κόσμου. Για την πατρίδα του το Βιετνάμ, η οποία εδώ και αιώνες αποτελούσε τμήμα της γαλλικής αποικίας Ινδοκίνας, επιθυμεί αυτοδιάθεση. Τυπώνει τις απαιτήσεις του σε φυλλάδια, τα οποία θέλει να δώσει στους ισχυρούς.
Για τον νεαρό λοχία Ρούντολφ Ες η ήττα της Γερμανίας αποτελεί καταστροφή. Αντί για δόξα και αναγνώριση τον περιμένει μόνο χάος και απογοήτευση. Μισεί τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Βρίσκει ομοϊδεάτες στα Φράκορπς Ρόσμπαχ, όπου πρώην στρατιώτες παίρνουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της πατρίδας τους.
Η Πολωνέζα σταρ του βωβού κινηματογράφου Πόλα Νέγκρι επιστρέφει από τη Γερμανία στη Βαρσοβία λόγω της καταστροφικής κατάστασης των προμηθειών.

vlc-01266
vlc-01264
vlc-01262
vlc-01261
vlc-01259
vlc-01258
vlc-01255
vlc-01254

Σκηνοθεσία: Jan Peter, Frédéric Goupil
Παίζουν: Bernt Hahn, Wenzel Banneyer, Hüseyin Michael Cirpici, Michalina Olszanska

Kάθε επεισόδιο της σειράς αναρτάται στη διεύθυνση https://series.ert.gr/, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες

 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: