ΚΑΘΕ Τετάρτη & Πέμπτη στις 23:00 

« Krieg der Träume. 1918-1939/CLASH OF FUTURES»
Έτος παραγωγής: (2018)
Ιστορική, δραματική σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαία επεισόδια, παραγωγής LOOKSfilm/ Les Films d’ici/ IRIS Productions, 2018.
11 Νοεμβρίου 1918. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε, επιτέλους, στο τέλος του. Είναι το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής. Παρά τον θρήνο για τα εκατομμύρια των θυμάτων, την απογοήτευση και τους φόβους, καινούργια όνειρα κι ελπίδες, αλλά και καινούργια πάθη και μίση κυριεύουν τους ανθρώπους.
Η σειρά παρακολουθεί τις δραματικές δεκαετίες του ’20 και του ’30, μέσα από τη μοίρα ιδιαίτερων ανθρώπων, όλων των φύλων και ηλικιών, από χώρες της Ευρώπης, όπως εξιστορούνται στα ημερολόγια και την αλληλογραφία τους.

 

Eπεισόδιο 1: Επιβίωση

Καλοκαίρι 1918. Εδώ και τέσσερα χρόνια μαίνεται ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Από καιρό τα μέτωπα βρίσκονταν σε αδιέξοδο και εκατοντάδες χιλιάδες έπεσαν στον βίαιο πόλεμο θέσεων. Όμως από την είσοδο των Αμερικανών στον πόλεμο το 1917, οι συμμαχικές δυνάμεις απέκτησαν πλεονεκτήματα. Το φθινόπωρο του 1918 η ήττα των Γερμανών είναι πλέον αναπόφευκτη. Η Γερμανία πρέπει να παραδοθεί. Από την 11η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ εκεχειρία.
Ο Χανς Μπάιμλερ είναι δίοπος στον αυτοκρατορικό στόλο ανοιχτής θαλάσσης στο Κούξχαφεν. Όταν τον Οκτώβριο του 1918 ζητούν από την ομάδα του να μπει για μία τελευταία σε μία μάχη χωρίς προοπτική, το πλήρωμα κάνει ανταρσία και συμμετέχουν στην ανταρσία των ναυτών του Κίελου.
Τη Μαρίνα Γιουρλόβα, πρώην στρατιώτης των Κοζάκων στην υπηρεσία του Τσάρου, σώζει στη Σιβηρία η Τσεχοσλοβάκικη Λεγεώνα από ένα εκτελεστικό απόσπασμα του Κόκκινου Στρατού. Εκείνη θέλει να επιστρέψει στο μέτωπο, αλλά ένας Τσέχος λοχαγός σώζει τη ζωή της νεαρής γυναίκας, βάζοντάς της σε ένα τρένο για το Βλαδιβοστόκ.
Η νεαρή Πολωνέζα Απολλώνια Χαλούπιετς στο Βερολίνο ονειρεύεται καριέρα ηθοποιού του κινηματογράφου. Ο Γερμανός σκηνοθέτης Ερνστ Λούμπιτς προωθεί τη νεαρή γυναίκα με το μυστηριώδες όνομα Πόλα Νέγκρι. Της δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του «Κάρμεν», που την έκανε γνωστή.
Ο Τσαρλς Έντουαρντ Μόνταγκιου, επικεφαλής της βρετανικής στρατιωτικής λογοκρισίας, βιώνει το τέλος του πολέμου στο βελγικό Μονς. Συναντά έναν Γερμανό ανθυπολοχαγό που τον ικετεύει να τον πάρει υπό την προστασία του, γιατί φοβάται την εκδίκηση των στρατιωτών του, τους οποίους έστειλε στη μάχη λίγο πριν την εκεχειρία. Ο Μόνταγκιου αρνείται. Λίγες μέρες αργότερα, βρίσκει τον Γερμανό αξιωματικό κρεμασμένο σε ένα δέντρο, δολοφονημένο από τους δικούς του.
Η Μαρί Ζαν Πικερέ, νέα και φρεσκοπαντρεμένη, παλεύει την ισπανική γρίπη στο νοσοκομείο του Σαιντ Ναζαίρ. Έχει την τύχη να γίνει καλά και αποφασίζει να αρχίσει μια νέα ζωή. Το σκάει από τον βίαιο σύζυγό της και τη μικρή επαρχία και πηγαίνει στο Παρίσι.

 

vlc-01266
vlc-01264
vlc-01262
vlc-01261
vlc-01259
vlc-01258
vlc-01255
vlc-01254

Σκηνοθεσία: Jan Peter, Frédéric Goupil
Παίζουν: Bernt Hahn, Wenzel Banneyer, Hüseyin Michael Cirpici, Michalina Olszanska

Kάθε επεισόδιο της σειράς αναρτάται στη διεύθυνση https://series.ert.gr/, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες

 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: