Καθημερινά στις 23:00 

«CONQUISTADORES: ADVENTUM»

Έτος παραγωγής: (2017)

Δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ, 8 ωριαίων επεισοδίων, ισπανικής παραγωγής MOVISTAR + / GLOBALSET, 2017.
Στις 2 Ιανουαρίου 1492, η βασίλισσα Ιζαμπέλα της Καστίλλης καταλαμβάνει τη Γρανάδα, το τελευταίο προπύργιο του Ισλάμ στην Ιβηρική Χερσόνησο.
Μετά από οκτώ αιώνες τελειώνει η Reconquista, ο πόλεμος κατάκτησης της Ιβηρικής χερσονήσου από τους Χριστιανούς ηγεμόνες κόντρα στις δυναστείες των Μουσουλμάνων Μαυριτανών. Έξι μήνες αργότερα, οι τρεις καραβέλες του ναύαρχου Χριστόφορου Κολόμβου ετοιμάζονται να διασχίσουν «τη θάλασσα του σκότους».
Η ανακάλυψη μιας νέας ηπείρου θα ανοίξει το δρόμο στα επόμενα 30 χρόνια
που σημάδεψαν Ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.
vlc-00524
vlc-00523
vlc-00522
vlc-00518
vlc-00515
vlc-00514

Eπεισόδιο 2Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ [El pequeño capitán]

Μάρτιος του 1493. Στην Ισπανία μιλάνε μόνο για το κατόρθωμα tην πράξη του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πεπεισμένος ότι έφτασε στην Ασία και όχι σε τόπο χωρίς όνομα. Η δεύτερη αποστολή του δεν θα είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης αλλά της κατάκτησης. Με 17 πλοία και σχεδόν 1.500 στρατιώτες, μοναχούς και άλογα, η νέα τους αποστολή είναι να εκχριστιανιστούν τα νέα εδάφη, με το καρότο ή με το μαστίγιο. Και παρόλο που πιστεύουν ότι έχουν το λόγο του Θεού πάνω στο πλοίου, αυτός που ταξιδεύει μαζί τους είναι ο ίδιος ο διάβολος, Alonso de Ojeda, Αλόνσο Οχέδα.
Ονομάστηκε «ο μικρός καπετάνιος», ο Οχέδα είναι αδίστακτος, επιδέξιος μονομάχος, γενναίος, εκδικητικός, σκληρός. Όταν φτάνει στο Νέο Κόσμο, η αποστολή επαληθεύει ότι οι Ινδιάνοι έχουν δολοφονήσει τη φρουρά που παρέμεινε σε αυτά τα εδάφη. Δεν είναι απαραίτητη η κήρυξη πολέμου: η σύγκρουση μεταξύ Ισπανών και Ινδιάνων είναι ήδη αναπόφευκτη. Και ο Οχέδα είναι ο πρώτος που κάνει τον πόλεμο μόνος του….

Σκηνοθεσία: ISRAEL DEL SANTO
Καλλιτεχνική διεύθυνση: MATTEO MARIOTTI
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
MIGUEL LAGO- ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ
MARIO DE LA ROSA- ΧΟΥΑΝ ΝΤΕ ΛΑ ΚΟΖΑ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ
AITANA SΑNCHEZ-GIJΟN ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΙΛΛΗΣ
Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση
http://webtv.ert.gr/category/ert3/ntokimanter-ert3/ , την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: