ΚΥΡΙΑΚΗ  04/08/2019, στις 13:30 

«Κυριακή στο Χωριό»

Έτος παραγωγής: (2019)

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.
vlc-00380
vlc-00378
vlc-00377
vlc-00375
vlc-00374
vlc-00373

Eπεισόδιο 10: Κρανιά Καρδίτσας

Εδώ, στον δήμο Μουζακίου, η Κρανιά ή Κρανέα, ένα αμιγές καραγκουνοχώρι 760 κατοίκων, με πλούσια πολιτιστική δράση, ανοίγει την «αγκαλιά» της και μας φιλοξενεί.
Ένας βυζαντινός οικισμός που η ιστορία του ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Ένα χωριό με φυσική ομορφιά, ιδιαίτερη τοπική κουζίνα, ήθη, έθιμα, ζωντάνια, πολιτισμό. Με νεολαία, που επέστρεψε στον τόπο της και δραστηριοποιείται στον χώρο της κτηνοτροφίας και της γεωργίας.
Μαζί θα παρακολουθήσουμε το έθιμο του Κλήδονα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε πως διασκέδαζαν οι κοπέλες παλιά και πως νυφοδιαλέγονταν . Θα φτιάξουμε βούτυρο παραδοσιακά με μπουτινέλο, θα βγάλουμε μυζήθρα, θα πήξουμε τυρί και θα «στουμπίσουμε» το σιτάρι στην τσιούμα του χωριού.

Το επεισόδιο της εκπομπής αναρτάται την ημέρα της προβολής του στη διεύθυνση https://webtv.ert.gr/category/ert3/kyriaki-sto-chorio/

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3

 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: