ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2019, στις 13:30 

«Κυριακή στο Χωριό»

Έτος παραγωγής: (2019)

Tαξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.
vlc-01745
vlc-01744
vlc-01743
vlc-01742
vlc-01741
vlc-01739
vlc-01738

Eπεισόδιο 3: ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μνήμες ζωής, μνήμες ποντίων, 100 χρόνια από το ξεριζωμό τους…
Αυτήν την Κυριακή ταξιδεύουμε βόρεια, στον εύφορο κάμπο της Ημαθίας, σ’ ένα χωριό που αποτέλεσε κομβικό σημείο κατά το παρελθόν, το Μακροχώρι.
Πρόσφυγες με καταγωγή από την Νικομήδεια, τον Πόντο και την Ανατολία, αύξησαν κατά πολύ τον ντόπιο πληθυσμό και με τα ήθη και έθιμα που έφεραν, έδωσαν άλλο χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Αυτήν την παράδοση θα γνωρίσουμε κι εμείς, παρέα με τους ντόπιους. Θα γυρίσουμε στα παλιά και θα καλωσορίσουμε την άνοιξη με τα χελιδονίσματα των μικρών παιδιών, γυρνώντας μαζί τους από σπίτι σε σπίτι.
Σαν καλεσμένοι, θα βιώσουμε την προετοιμασία της νύφης όπως γινόταν στην περιοχή του Ακ Νταγ Μαντέν, συνοδεία μουσικής και θα γευτούμε παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.
Τέλος θα χορέψουμε χαρακτηριστικούς ποντιακούς χορούς υπό τον ήχο του νταουλιού και της λύρας, αφού οι μνήμες ζωντανές, εξακολουθούν να υπάρχουν και να ζουν μέσα μας..

 

Το επεισόδιο της εκπομπής αναρτάται την ημέρα της προβολής του στη διεύθυνση

https://webtv.ert.gr/category/ert3/kyriaki-sto-chorio/

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παραγωγή: ERT3

 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: