Κάθε Σάββατο, στις 14:30  

«MOROCCO, LAND OF COLOURS»

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής WHAT’S UP Films & ARTE G.E.I.E. που θα ολοκληρωθεί σε 5 ημίωρα επεισόδια.
Το Μαρόκο είναι ένα μέρος χιλιάδων αποχρώσεων, που κυριαρχείται κυρίως από το πράσινο, το κόκκινο, το μπλε, την ώχρα και το λευκό. Μέσα από τα πέντε αυτά χρώματα, θα εξερευνήσουμε τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες στο βασίλειο.
Από τη βασιλική κομψότητα του Μαρακές μέχρι τα μυστήρια της Ουαζαρζάτ, θα ανακαλύψουμε εμβληματικές πόλεις που πάλλονται από ενέργεια και πάθος, μια συνεχή πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Οι λαός του Μαρόκο πασχίζει να διατηρήσει τις παραδόσεις και τις αρχαίες τέχνες παρά τις πολλές αλλαγές που φέρνει η μοντέρνα κοινωνία. Η σειρά μάς οδηγεί επίσης σε κάποιες από τις πιο άγνωστες τοποθεσίες όπου πανοράματα από φοινικοδάση, οάσεις και αμμόλοφους εκρήγνυνται με χρώμα. Θα συναντήσουμε εκείνους που ζουν εκεί και που προστατεύουν την ευαίσθητη ομορφιά αυτής της φυσικής κληρονομιάς. Από την ακτή της θάλασσας μέχρι τις κορυφές των βουνών, το Μαρόκο είναι ένα μοναδικό μωσαϊκό τοπίων που καλεί τον θεατή σε ένα ονειρικό ταξίδι.

maroco_1
maroco-2
maroco-3
maroco-4

Eπεισόδιο 4: Πράσινο [Green]

Το πράσινο είναι το σύμβολο της φύσης και της ζωής.
Στο Μαρόκο, το πράσινο θυμίζει το δάσος του Ιφράν, το πιο όμορφο κεδρόδασος της χώρας, όπου οι μακάκοι Μπαρμπάρι ζουν ελεύθεροι. Σε αυτό το δάσος, το φυσικό περιβάλλον αυτών των μακάκων δυστυχώς είναι περιζήτητο για άλλες χρήσεις, όπως για τα τεράστια κοπάδια πρόβατα που διασχίζουν αυτές τις αχανείς δασώδεις περιοχές και για την εμπορική εκμετάλλευση του κέδρου, ένα πολύ πολύτιμο ξύλο.
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  https://www.ertflix.gr/category/ksena-docs/, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες

Μοιράσου το άρθρο: