Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 20:00 

«SACRED SITES»

Έτος παραγωγής: (2016)

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής TILE FILMS για το SMITHSONIAN CHANNEL, Ιρλανδία – ΗΠΑ 2016, που θα ολοκληρωθεί σε έξι ωριαία επεισόδια.(Β ΚΥΚΛΟΣ)
Μήπως ο θρυλικός βασιλιάς Αρθούρος υπάρχει πραγματικά; Πού προσπαθούσαν να βασίσουν οι Ναζί την ιδεολογία τους για την Άρια Φυλή; Τι προκάλεσε την εξαφάνιση του αρχαίου πολιτισμού στη Μάλτα; Λάβετε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και γνωρίστε μερικές από τις πιο μυστηριώδεις ιστορικές δομές του κόσμου, καθώς και νέες θεωρίες για τους πολιτισμούς που τις έχτισαν σύμφωνα με τις πρόσφατες αρχαιολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις.

Επεισόδιο 6: ΑΙΓΥΠΤΙΕΣ ΙΕΡΕΙΕΣ [EGYPTIAN PRIESTESSES]

Πολλά είναι γνωστά για τους Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου. Αλλά η νέα αρχαιολογία στους αρχαίους ιερούς τόπους της Αιγύπτου αποκαλύπτει μια εκπληκτική δομή εξουσίας υπό την ηγεσία των γυναικών.
Για πάνω από χίλια χρόνια, στο απαγορευμένο εσωτερικό ιερό του πιο ιερού ναού της Αιγύπτου, μια σειρά γυναικών ιερειών πραγματοποιούσε μυστήριες θρησκευτικές τελετές. Σε όλο το βασίλειο, διέθεταν εξαιρετική δύναμη και επιρροή. Λέγεται ότι είναι παντρεμένοι με τον ίδιο τον Βασιλιά των Θεών – Άμων. Οι αποκαλούμενες σύζυγοι του Θεού Άμωνος, μέχρι πρόσφατα ήταν βυθισμένες στη λήθη. Τώρα, οι ειδικοί διερευνούν τους ιερούς τόπους της Αιγύπτου για να ανακαλύψουν εκ νέου την ιστορία τους και τη μυστηριώδη πηγή της εξουσίας τους. Με βάση συναρπαστικές νέες ανακαλύψεις σε αρχαίους τάφους και ναούς, συνθέτουν την ιστορία των άγνωστων μέχρι σήμερα ιερειών.

vlc-02093
vlc-02092
vlc-02090
vlc-02088
vlc-02086
vlc-02082
 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: