ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 12:00 & 16:00 


Σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε 6 45λπετα επεισόδια, παραγωγής White Fox.
Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε 23 πόλεις της Ν.Α Μεσογείου, με πρωταγωνιστή τον Απόστολο των Εθνών. Το χρονικό μίας συναρπαστικής ιστορίας γεμάτης μηνύματα για την πίστη, την αγάπη, την ανάσταση, την γνώση, την προσευχή, την ελευθερία, την ανιδιοτέλεια, την αυτοθυσία, τον σεβασμό αλλά και τη θέση της γυναίκας, τoν γάμο, τον σεβασμό όλων των ανθρώπων αδιακρίτου φυλής, καταγωγής και κοινωνικής θέσεως. Μία παραγωγή 6 επεισοδίων, που καταργεί τα σύνορα των λαών και ενώνει πολιτισμούς, μία συνάντηση της ιστορίας, με τη θρησκεία που οι αρχές και η διδασκαλία της, έμελλε να κυριαρχήσουν και να θέσουν τον θεμέλιο λίθο της σύγχρονης σκέψης.
vlc-01287
vlc-01283
vlc-01282
vlc-01280
vlc-01278
vlc-01277
vlc-01276
vlc-01274

Eπεισόδιο 2

Στο δρόμο για τη Δαμασκό ο Παύλος βιώνει μια ζωντανή επικοινωνία με το Χριστό ο οποίος τον καλεί να αναλάβει τον ευαγγελισμό των εθνών. Χάνει για λίγο την φυσική του όραση για να βρει για ολη του τη ζωή την πνευματική. Η επικοινωνία αυτή με το Θείο αλλάζει τη ζωή του Παύλου.
Στη Δαμασκό τον επισκέπτεται ο Ανανίας ο οποιος τον βαφτίζει και την ίδια στιγμή ο Παύλος ξαναβρίσκει την όρασή του. Αναχωρεί για την έρημο της Αραβίας όπου παραμένει για 2 χρόνια στα οποία αφομοιώνει το θαύμα που βίωσε και αναθεωρεί την παλιά ζωή του. Παραδίδεται στην προσευχή και αποκτά ουράνιες αποκαλύψεις.
Επιστρέφοντας από την έρημο πηγαίνει στα Ιεροσόλυμα για πρώτη φορά μετά την μεταστροφή του και ο Βαρνάβας τον οδηγεί στους Αποστόλους. Καθώς προσευχόταν στο ναό, ο Χριστός τον καθοδηγεί για την αποστολή του, που δεν είναι άλλη από το να κηρύξει στα έθνη. Επιστρέφει στην Αντιόχεια της Συρίας, πόλη που γίνεται το κέντρο του ιεραποστολικού του έργου. Είναι εκεί που για πρώτη φορά επιλέγεται το όνομα «χριστιανός» για τους πιστούς της νέας θρησκείας. Οι επικεφαλής της εκκλησίας της Αντιόχειας μετά από θεία παρέμβαση, αναθέτουν στον Παύλο και το Βαρνάβα την ευθύνη του ιεραποστολικού έργου.

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :

http://webtv.ert.gr/category/ert3/ntokimanter-ert3/ , την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: