Οικογένεια αλλοδαπών, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με βρετανικές Αρχές. Ως δράστες συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των ατόμων που κρατούσαν, εκβίαζαν τα συγγενικά τους πρόσωπα, απαιτώντας χρηματικά ποσά, μέσω διατραπεζικής μεταφοράς, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες εντοπίσθηκε και απελευθερώθηκε ανδρόγυνο αλλοδαπών και ακόμη ένας ομοεθνής τους, σε ημιορεινή δασώδη περιοχή στη Μυγδονία, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας και ακόμη τρεις αλλοδαποί, εντοπίστηκαν σε μονοκατοικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και απόπειρα εκβίασης κατά συρροή. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: