Συνέδριο για τη δυσλεξία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη

Μια εθνική πολιτική για την δυσλεξία ζητούν τα μέλη Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες. Ενώ επισημαίνουν πως πρέπει να επιμορφωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων . Μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζει το 25% του μαθητικού δυναμικού στη χώρα μας ενώ όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες δεν εμφανίζονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο.
Ο Σύλλογος των γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ζητά μια εθνική πολιτική για τη δυσλεξία όπως και την επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών ώστε να έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν την δυσλεξία και να υποστηρίζουν τα παιδιά στην τάξη.
Οι παιδαγωγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες με εξειδίκευση και κυρίως με συναίσθημα λένε οι ειδικοί.
Η δυσλεξία όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν εμφανίζεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο . Μερικοί παρουσιάζουν δυσκολία στο διάβασμα και στην ορθογραφία ενώ άλλοι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν ορθά τις λέξεις όπως επίσης και να συγκεντρωθούν.
Ο Σύλλογος γονέων και παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες πραγματοποίησε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθούν γονείς και εκπαιδευτικοί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΡΒΑΡΑ ΦΡΟΣΩ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ