Το ταξίδι της Χαλιμά στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων άρχισε

Σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε όλη την Ελλάδα, “ταξιδεύει” η Χαλιμά, η πρωταγωνίστρια του διαπολιτισμικού παραμυθιού που δημιούργησε η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου Mermiξ με τη συνεργασία δεκάδων εθελοντών.
Εχουμε ήδη περίπου 1.000 downloads από την ιστοσελίδα μας και γνωρίζουμε ότι μέλη ΜΚΟ, διαβάζουν το παραμύθι σε προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε διάφορα κέντρα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Αθήνα” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Καλαϊτζίδης από τη δημιουργική ομάδα. Μάλιστα, όπως συμπληρώνει, οι εθελοντές εκτός από το να αφηγούνται την ιστορία στα παιδιά, φορούν αυτοσχέδια κοστούμια και τα εμπλέκουν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι.
Μάλιστα, στο πλαίσιο προώθησης του παραμυθιού “Τα ταξίδι της Χαλιμά“, ο tattoo artist και συμπαρουσιαστής του World Party, Γιώργος Μαυρίδης, διάβασε πρόσφατα αποσπάσματα σε βίντεο που γυρίστηκε από τους δημιουργούς, ζητώντας την οικονομική στήριξη όλων για να εκτυπωθούν ναι να διανεμηθούν δωρεάν, χιλιάδες βιβλία του παραμυθιού, καθώς η ανάγκη για μόρφωση και ψυχαγωγία των παιδιών είναι μεγάλη.
Πρόθεση της ομάδας είναι “Το Ταξίδι της Χαλιμά” να εκδοθεί ως τρίγλωσσο βιβλίο (αραβικά- φαρσί- ελληνικά) ενώ ήδη διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή, μεταφρασμένο σε 9 γλώσσες (φιλοδοξία είναι να γίνουν σύντομα περισσότερες) από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό. Εκεί, μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά πρόσφυγες, να μάθει περισσότερα για το πρότζεκτ αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει.

http://www.thejourneyofhalima.com

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ