Επιχειρηματική αποστολή στο Ινστιτούτο CERN από τη ΠΚΜ και τη Τεχνόπολης

Array

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Technopolis Cluster της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στο Ερευνητικό Ινστιτούτο CERN στη Γενεύη της Ελβετίας, τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017.
Στην αποστολή συμμετέχουν 15 δυναμικές επιχειρήσεις από το Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2016.
Όπως είναι γνωστό οι εταιρίες του Cluster έχουν παραγωγικές δομές στη Θεσσαλονίκη, με εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλες της ηπείρους, με περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους.
Την αποστολή θα συνοδεύσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε ιδιαίτερη τελετή, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, θα υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Ερευνητικό Ινστιτούτο CERN.
Η κοινή αυτή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο:
-Την τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων τεχνολογίας και ερευνητικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του CERN.
-Tην ενημέρωση των μελών του Cluster από τη Διεύθυνση Προμηθειών του CERN για τις κατηγορίες των έργων του CERN και τις γενικές διαδικασίες προμηθειών.
-Την ενημέρωση των μελών του Technopolis Cluster για το χαρτοφυλάκιο τεχνογνωσίας του Business Incubation Center του CERN και την διαδικασία αξιοποίησής της από τα μέλη του Cluster.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ