Η Χίλντα Παπαδημητρίου στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του νέου της αστυνομικού μυθιστορήματος

Array

Η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου συνοδεύει τον ήρωά της στη Θεσσαλονίκη, σε μια συζήτηση με εγκληματικό περιεχόμενο και θανατερές συχνότητες. Την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2016, στο Public της Τσιμισκή (Τσιμισκή 24), στις 7 το βράδυ, οι φανατικοί του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να την «ανακρίνουν», για την τρίτη περιπέτεια του ήρωά της, του αστυνόμου Χάρη Νικολόπουλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αξιωματικός του τμήματος εγκλημάτων κατά της ζωής και προσωπικής ελευθερίας Γιώργος Αποστόλου και η δημοσιογράφος Εύα Κουσιοπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, η συγγραφέας θα επισκεφθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το κατάστημα κράτησης Διαβατών και θα συνομιλήσει με την εκπαιδευτική ομάδα λογοτεχνίας της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΒιβλιοΥποθέσεις. Τα μέλη της ομάδας έχουν ήδη διαβάσει το βιβλίο έπειτα από τη δωρεά αντιτύπων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και θα απευθύνουν στη συγγραφέα ερωτήσεις. Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που προμηνύει με τη σειρά της μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αν αναλογιστεί κανείς την πολυπολιτισμική σύνθεση της ομάδας και το περιβάλλον στο οποίο θα πραγματοποιηθεί. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του θεραπευτικού προγράμματος του σωφρονιστικού συστήματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Λίγα λόγια για τον ήρωα
Ο ήρωας της Χίλντας Παπαδημητρίου, όπως εξηγεί η ίδια, στην πορεία των βιβλίων δεν μένει στάσιμος. Στο πρώτο βιβλίο, Για μια χούφτα βινύλια, ο Χάρης μένει ακόμη με τη μητέρα του, είναι μοναχικός, έχει παραπανίσια κιλά, ακούει μόνο Beatles και κοκκινίζει μπροστά στην κοπέλα που του αρέσει. Όμως η επιτυχημένη διαλεύκανση δύο φόνων μέσα σε δεκαπέντε μέρες επιβεβαιώνει το ταλέντο του που όλοι αμφισβητούσαν και η σημαντική αυτή επαγγελματική επιτυχία ενεργοποίησε εσωτερικές δυνάμεις που ως τότε αγνοούσε.
Στο δεύτερο βιβλίο, Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς, ετοιμάζεται για τις πρώτες του αληθινές διακοπές, καταφέρνει να βρει την άκρη στον φόνο ενός διάσημου τραγουδοποιού, ξεσκεπάζει κρυμμένα μυστικά, γνωρίζει μια γοητευτική ολλανδέζα φιλόζωη και διευρύνει τα μουσικά του ακούσματα με Έιμι Γουάινχαουζ.
Στη Συχνότητα του θανάτου, ο Χάρης μένει πλέον σε δικό του σπίτι, έχει μια ενδιαφέρουσα προσωπική ζωή και είναι επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Περιουσίας, όπως ονομάζεται πλέον το Ανθρωποκτονιών. Τα υπόλοιπα επί… των σελίδων και όπως λέει κι ο τίτλος ενός παλιού ροκ τραγουδιού You ain’t seen nothing yet!

Λίγα λόγια για τη νέα, τρίτη περιπέτεια του Χάρη «Η συχνότητα του θανάτου»
Η Χίλντα Παπαδημητρίου στη Θεσσαλονίκη  για την παρουσίαση του νέου της  αστυνομικού μυθιστορήματοςΤο φθινόπωρο του 2009, η λαμπερή βιτρίνα της Αθήνας έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να δουλεύουν με αφοσίωση, να ερωτεύονται με πάθος, να αγαπούν τη μουσική, να διασκεδάζουν και να… σκοτώνουν. Αυτό θα διαπιστώσει ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος όταν κληθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας γυναίκας στις παρυφές της οδού Αθηνάς. Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν στην MP3, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη μουσική και τη διασκέδαση. Εκεί θα γνωρίσει τον μικρόκοσμο των ανεξάρτητων ροκ ραδιοφωνικών σταθμών, θα συγκρουστεί με παλιούς γνώριμους και ανθρώπους της νύχτας και θα συναντήσει μια γυναίκα, μοιραία κι επικίνδυνη, σαν ηρωίδα παλιομοδίτικου νουάρ. Κάθε τόσο, στα πόδια του θα μπλέκει ένας εκκεντρικός άστεγος, ο οποίος γνωρίζει πάντοτε περισσότερα απ’ όσα λέει. Ποια φαντάσματα του παρελθόντος καταδιώκουν αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους; Τι τους φοβίζει και γιατί κρατούν το στόμα τους κλειστό;
Στην καινούργια περιπέτειά του, ο Χάρης Νικολόπουλος και η αφοσιωμένη ομάδα των συνεργατών του θα εμπλακούν προσωπικά στην υπόθεση που καλούνται να διαλευκάνουν. Στην πορεία της εξιχνίασης, ο Χάρης θα αναζωπυρώσει παλιές έχθρες, θα διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις και θα δει τη ζωή του να παίρνει μια τελείως ανεξέλεγκτη τροπή.
Διαβάστε εδώ τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, διαβάζοντας αστυνομικά μυθιστορήματα κι ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση (John Barth, Percival Everett, Bob Dylan, Leonard Cohen, Raymond Chandler, Ross McDonald κ.ά.).
Έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash (εκδόσεις Απόπειρα). Υπήρξε συνεργάτης μουσικών εντύπων (ZOO, Pop&Rock, Sonic) και είναι συντάκτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού MiC. Η Συχνότητα του θανάτου είναι το τρίτο μυθιστόρημά της με ήρωα τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο. Προηγήθηκαν το Για μια χούφτα βινύλια (Μεταίχμιο, 2011) και το Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς (Μεταίχμιο, 2013).
Επισκεφθείτε τον προσωπικό της ιστότοπο για να διαβάσετε περισσότερα www.hildapapadimitriou.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ