Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ στην Κ. Μακεδονία

Διανομή τροφίμων σε 61.000 δικαιούχους ξεκίνησε να παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αρχίζει εγκαίρως τις νέες διανομές επισιτιστικής βοήθειας, με τους δικαιούχους τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων να έχουν πάρει ήδη τα πρώτα δέματα βοήθειας.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος του ΤΕΒΑ και με την οργάνωση και το συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας, διανέμονται διαφορετικά είδη τροφίμων στους ωφελούμενους.

Συγκεκριμένα γίνεται διανομή 16 ειδών παντοπωλείου, δυο ειδών κρεάτων και δύο ειδών φρούτων, που αντιστοιχούν σε περίπου 25 κιλά τροφίμων ανά ωφελούμενο.

Οι περιοχές που πραγματοποιούνται οι διανομές είναι: Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες και Χαλκιδική.

« Ως Περιφέρεια φροντίσαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και με οργανωμένο τρόπο, απόλυτη τάξη, εχεμύθεια και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα, πραγματοποιούμε τις πρώτες διανομές. Μάλιστα, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ σε λειτουργία είναι το τηλεφωνικό κέντρο που δημιουργήσαμε προκειμένου οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ να έχουν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για τις διανομές και να μην ταλαιπωρούνται »επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όλοι οι εταίροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις συγκεκριμένες περιοχές (Δήμοι και Ιερές Μητροπόλεις) συνεργάζονται με επιτυχία για την ολοκλήρωση του σημαντικού και σύνθετου αυτού έργου.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη ξεκίνησαν διανομές τροφίμων στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι διανομές στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών και Κιλκίς.

Ο τρέχων κύκλος διανομών είναι ο πρώτος από ένα σύνολο διανομών, που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη περίοδο. Αφού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πριν το Πάσχα, θα ακολουθήσουν νέες διανομές μετά τις γιορτές του Πάσχα και μέχρι το τέλος του 2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ