Ποδηλατοδρομία για παιδιά 10 -16 ετών

Τη συνδιοργάνωση ποδηλατοδρομίας με τίτλο: «Θεσσαλονίκη πόλη του εθελοντισμού» από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της 6ης τακτικής συνεδρίασης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με διαδρομή που θα ξεκινά από το ύψος του Λευκού Πύργου και θα καταλήγει στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε σχετική διεύθυνση την οποία θα ανακοινώσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Πριν από την έναρξη της ποδηλατοδρομίας, σε περίπτερο που θα βρίσκεται πλησίον του Λευκού Πύργου, οι γονείς ή οι κηδεμόνες των παιδιών, θα πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για τη συμμετοχή.

Η ασφάλεια των παιδιών θα διασφαλιστεί με την παρουσία εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι θα τα ακολουθούν εκατέρωθεν της διαδρομής.

Ο Σύλλογος – Σωματείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» ιδρύθηκε το 1877. Αποτελεί μέρος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και θεωρείται ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα.

Ο Σύλλογος αποτελείται από το σώμα εθελοντών νοσηλευτικής, το σώμα εθελοντών σαμαρειτών διασωστών και ναυαγοσωστών και το σώμα εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας.

Το σώμα εθελοντών σαμαρειτών διασωστών και ναυαγοσωστών, ιδρύθηκε το 1931, με στόχο την κινητοποίηση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών και θεομηνιών, την παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί η ομάδα ποδηλατών του σώματος  Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα παρέχει τις πρώτες βοήθειες στους πολίτες που κινούνται κατά μήκος της παραλίας Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ