Κλειστό από τον Ιανουάριο του 2016 το νεκροτομείο του ΑΠΘ

Array

Κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού παραμένει από τον Ιανουάριο του 2016 το Νεκροτομείο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καταγγέλλει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία (EIE). Σε όλο αυτό το διάστημα, οι νεκροτομές γίνονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στα Διαβατά.
Όπως αναφέρει η ΕΙΕ “το Εργαστήριο του ΑΠΘ κάλυπτε όλα τα περιστατικά θανάτων από την ανατολική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν αρμόδια για τη δυτική Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς. Τους τελευταίους μήνες, όμως, όλες οι νεκροτομές – ιατροδικαστικές πράξεις διεκπεραιώνονται μόνο από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία που εδρεύει στα Διαβατά Θεσσαλονίκης”.
Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ, Νικόλαος Ράικος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε ότι το Νεκροτομείο παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού, επισημαίνοντας ότι προσωρινά η διεκπεραίωση των νεκροτομών γίνεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στα Διαβατά και ότι ο ίδιος, με έγγραφό του, έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης τη διάθεση τουλάχιστον ενός νεκροτόμου ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ