Άδεια πλανόδιου εμπορίου πρόκειται να αποκτήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα πέντε χιλιάδες παραγωγοί αγροτικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να μπορούν να πουλούν τα προϊόντα τους και εκτός των λαϊκών αγορών. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι ο αριθμός των 5.000 νέων αδειών προσδιορίστηκε με βάση τις εκτιμήσεις των ΟΤΑ, οι οποίοι κατά το νόμο είναι αρμόδιοι για την έκδοση των αδειών αλλά και με βάση το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει από παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας, και όμορων περιφερειών για την απόκτηση άδειας πλανόδιου πωλητή.

Σημειώνεται, ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) λειτουργεί ήδη ένδειξη με τίτλο «Δημοτικές κοινότητες όπου επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου» για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με τις περιοχές στις οποίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: