Από τον μακρινό βορρά- στα παραθαλάσσια σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και Νορβηγίας – ξεκίνησε με μία ιστιοσανίδα ο Jonathan Dunnett από το Essex της Αγγλίας.

Τον Μάιο του 2017 πήρε την απόφαση στα 44 χρόνια του να ζήσει την εμπειρία της ζωής του. Όταν τον ρωτάς «γιατί πήρες αυτήν την απόφαση;» η απάντηση είναι αποστομωτική «Για να μην  μετανιώσω ότι δεν το έζησα».

Ασχολήθηκε πρώτη φορά με το άθλημα του windsurfing όταν ήταν 10 ετών. Γνωρίζει πολύ καλά τη θάλασσα και τα μυστικά της. «Την σέβομαι , δεν την φοβάμαι» μας είπε. Έκανε εξονυχιστική έρευνα πριν ξεκινήσει την περιπέτεια του, ζήτησε συμβουλές από τους καγιάκερς και σέρφερς της κάθε περιοχής για να προβλέψει τις αντιξοότητες και να προετοιμαστεί σωστά.

Οι αποσκευές του ήταν  λίγα ρούχα, sleeping bag, φαγητό, φορτιστής και laptop.

Το ταξίδι του έχει την διαδρομή Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ξανά Ισπανία, πάλι Γαλλία , Ιταλία, Αλβανία, Ελλάδα, Τουρκία, Γεωργία και Ρωσία.

Σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι δεν έλειψαν οι δυσκολίες. «Όταν ήμουν στην Galicia της Ισπανίας τα κύματα έφταναν τα 5 μέτρα ύψος. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα και λίγο φοβήθηκα. Μία ακόμη δυσκολία ήταν όταν σταματούσε ξαφνικά ο αέρας και ήμουν μέσα στο πέλαγος. Αναγκαζόμουνα να μετακινηθώ κάνοντας κουπί. Το ίδιο συνέβη όταν έφτασα στο Πήλιο και πήγα μέχρι την Μεθώνη κωπηλατώντας. Αυτό που δεν περίμενα να μου συμβεί ήταν  να βρίσκω βράχια αντί για αμμουδιά όταν έφτανα εξαντηλμένος σε κάποια παραλία.  Μετά από τόσες ώρες στη θάλασσα το μόνο που ήθελα ήταν μια παραλία για να ξεκουραστώ. Όμως είχα μπροστά μου βράχια να σκαρφαλώσω με την σανίδα στην πλάτη μέχρι να βρω ένα μέρος να ξαποστάσω, να φάω και να κοιμηθώ» θυμάται ο Jonathan Dunnett.

Σε αυτήν την μοναχική περιπέτεια της ζωής του αναζητούσε και λίγη παρέα. Γι αυτόν τον λόγο έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα Windsurfing Round Europe (http://windsurfroundeurope.eu/?fbclid=IwAR0dF-wvKPYY58-Ac68gBpMI626fmkXmI93sqz1-TzAqqlXBWSzhiqRfF0c ) και ζητάει από τον κόσμο να τον έχουν στο μυαλό τους.

Υποστηρικτές για τα έξοδα του ταξιδιού του είναι κάποιες ιδιωτικές εταιρείες και ο κόσμος. Μέρος των εσόδων που θα αποκομίσει  θα τα δώσει στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Μοιράσου το άρθρο: