«Ο πλανήτης δεν είναι μίας χρήσης» είναι το κεντρικό σύνθημα του Green Wave Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό πάρκο, απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ στη Θεσσαλονίκη.
Το GreenWave Festival είναι μια εναλλακτική οικολογική γιορτή. Διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, δίκτυα, ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων, που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεργάζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικά, επιβίωσης, περιβάλλοντος, έμπρακτης αλληλεγγύης.
Φέτος, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ επικεντρώνεται στα απόβλητα και στο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης τους σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν παρουσιάσεις από εγχειρήματα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) όπως και της συνεργασίας για τη δημιουργία Κέντρου Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης και Διαλογής στην πηγή και θα συζητηθούν οι ευρύτερες δυνατότητες για όλη τη χώρα.

Μοιράσου το άρθρο: