Στον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη  Θεσσαλονίκη, κηδεύεται στις 4.30 σήμερα το απόγευμα ο συγγραφέας και μηχανικός Κρίτων Σαλπιγκτής, που πέθανε έπειτα από πολυετή ασθένεια.

Ο Κρίτων Σαλπιγκτής, ο …»Πουρός Ήρως» (κατά το ομότιτλο πρώτο του μυθιστόρημα – παρωδία των περιπετειών του Μικρού ήρωα συνδυασμένη με σάτιρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής , που κυκλοφόρησε στα 1991), ο ταλαντούχος, ευγενής και «μορφή» της πόλης την τελευταία 30ετία και πλέον, γεννήθηκε το 1947 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως μηχανικός -ελεύθερος επαγγελματίας. Αρθρογραφούσε αδιάλειπτα (από το 1978 μέχρι και προ δεκαετίας περίπου όταν άρχισαν τα πρώτα προβλήματα υγείας του) σε λογοτεχνικά και κινηματογραφικά περιοδικά .

Από το 1991 μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε τα βιβλία: «Ο πουρός ήρως: Το ξύπνημα του γίγαντα» (Νεφέλη 1991) , «Ο πουρός ήρως: Ο τερματοφύλακας που σφύριζε , Παρατηρητής 1994, «Τελευταίο δρομολόγιο» , Αιγαίον (2012) , «Καραολής και Δημητρίου» , Αιγαίον (2014) και …»Θρυμματισμένη φρυγανιά» -Ικαρος 2018.

 

Μοιράσου το άρθρο: