Συνεχιζόμενες είναι τις τελευταίες ημέρες οι δράσεις της ασφάλειας Θεσσαλονίκης τόσο στους χώρους του Αριστοτελείου πανεπιστημίου και πέριξ αυτού αλλά και στον Άγιο Γιώργη και στη Ροτόντα όπου η διακίνηση ναρκωτικών ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Οι έλεγχοι της ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντατικοποιήθηκαν με καθημερινές δράσεις και επί τρεις συνεχόμενες ημέρες αφού αστυνομικοί με πολιτικά αλλά και άνδρες των ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν ελέγχους και προέβησαν σε συνολικά 73 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών.

Στην πρώτη μεγάλη δράση σε Ροτόντα και πλατεία Αγίου Γεωργίου έγιναν 18 συλλήψεις όλες για διακίνηση ναρκωτικών ενώ την επόμενη μέρα η δράση συνεχίστηκε στο Α.Π.Θ όπου συνελήφθησαν 32 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών, 19 αλλοδαποί και 13 Έλληνες ενώ σχηματίστηκαν 27 δικογραφίες οι 4 κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δράσεις της  όπου το Σάββατο (10 Οκτωβρίου) από τις 6 το απόγευμα και μέχρι της 12 το βράδυ σε διάστημα 6 ωρών πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 285 πεζούς και 137 οδηγούς με τα οχήματά τους και συνέλαβαν 23 άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Βλέπουμε αν κάνουμε μια απλή πρόσθεση ότι μιλάμε για 73 συλλήψεις για ναρκωτικά με Ροτόντα ΑΠΘ και κέντρο της πόλης μόλις σε 3 ημέρες επιχειρήσεις που θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθώς υπάρχει στοίχημα από τους αστυνομικούς της ασφάλειας ότι σύντομα θα καταφέρουν να αλλάξουν τις εικόνες παρακμής στα προαναφερόμενα μέρη.

Τώρα θύμα ληστείας μέσα στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έπεσε καθηγητής του ΑΠΘ την ώρα που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ. Το περιστατικό συνέβη στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Όπως καταγγέλλει το θύμα της επίθεσης κανείς δεν αντέδρασε στην επίθεση ούτε και κάλεσε το «100» γιατί, όπως του είπαν, «φοβούνται για τη ζωή τους». Ο καθηγητής σύμφωνα με όσα κατήγγειλε την περασμένη Πέμπτη στις 12:30 το μεσημέρι ενώ βρισκόταν μπροστά στο ΑΤΜ στη βόρεια πύλη του ΑΧΕΠΑ, μέσα στο νοσοκομείο και μπροστά σε δεκάδες επισκέπτες που πηγαινοέρχονταν στο διάδρομο, δέχθηκε επίθεση με γροθιές από αγνώστους. Τον ώθησαν με ορμή προς την τζαμαρία του χολ, και άρπαξαν από το μηχάνημα τα 200 ευρώ που είχε κάνει ανάληψη. Ο καθηγητής καταγγέλλει ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε να τους σταματήσει ούτε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Πάντως η απάντηση που έλαβε η ΕΤ3 από την ασφάλεια ήταν ότι ο καθηγητής ουδέποτε τηλεφώνησε στην άμεση δράση την ώρα που συνέβη το περιστατικό γιατί αν το είχε πράξει η αστυνομία θα βρισκόταν στο σημείο καθώς το ΑΧΕΠΑ είναι νοσοκομείο δημόσιο και δεν εμπίπτει στο μετρό του ασύλου που ισχύει για το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φειδάς κάνει λόγο για άλλη μια σοκαριστική είδηση «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του». Πολλαπλά είναι  και τα κρούσματα κλοπών αυτοκινήτων σε πάρκινγκ του ΑΠΘ.

Ρεπορτάζ: Μαρία Τραυλού

 

 

Μοιράσου το άρθρο: