Σ.Κούλογλου: “Δεν υπάρχει περιθώριο για πολλή αισιοδοξία” (audio)

«Δεν υπάρχει περιθώριο για πολλή αισιοδοξία», δήλωσε αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της Β’ αξιολόγησης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας την Πέμπτη (16/3/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη επεσήμανε ότι «οι δανειστές επανήλθαν επιθετικοί και μπαίνει σοβαρότατο θέμα για την κυβέρνηση πώς θα το αντιμετωπίσει».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ολλανδικών εκλογών υπογράμμισε ότι ο Βίλντερς είναι «κερδισμένος πολιτικά από την αναμέτρηση» καθώς «τα άλλα κόμματα, ιδίως τα δεξιά, κόπιαραν το πρόγραμμα και ακολούθησαν τη ρητορική του».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του ότι «η νίκη του Ρούτε θα καθησυχάσει τους υπόλοιπους ηγέτες (Μέρκελ, κ.λπ.) που φοβόντουσαν ότι αν κέρδιζε ο Βίλντερς θα ξεκινούσε μια χιονοστιβάδα για νέες αποχωρήσεις από την Ε.Ε». «Αυτός ο εφησυχασμός με κάνει πολύ επιφυλακτικό γιατί τους ξέρω, θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική λιτότητας σα να μη συμβαίνει τίποτα» πρόσθεσε.

Για την ήττα του Εργατικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ότι «είναι η πλήρης αποδοκιμασία της δεξιάς στροφής των σοσιαλδημοκρατών, γιατί ο Ντάισελμπλουμ και το κόμμα του ήταν πρωταγωνιστές της επιβολής λιτότητας στην Ολλανδία και όλη την Ευρώπη». Σημείωσε ότι μπορεί «η συντριβή του Ντάισελμπλούμ» να «είναι ένα μάθημα για τους σοσιαλδημοκράτες», έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι δεν είναι καλή εξέλιξη για τη διαπραγμάτευση, καθώς ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup μετά την επιφυλακτικότητά του απέναντι στην Ελλάδα και το …»Forget it, Giannis» άλλαξε στάση παίζοντας έναν πιο ουδέτερο ρόλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ