Στη βίλα Αλλατίνη που κατασκευάστηκε το 1888 από την οικογένεια Αλλατίνη και στέγασε επί χρόνια την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα παραμείνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των διευθύνσεών της στο νέο κτίριο, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, δίπλα στα τρία διατηρητέα κτίρια της εταιρείας φωταερίου που λειτούργησε στις αρχές του 1890.
Την παραμονή συγκεκριμένων υπηρεσιών στο «παλιό κτίριο» επιβεβαίωσε κατά την τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής, Αθηνά Αηδονά. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, Απόστολος Γιάντσης, απαντώντας σε ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» Γιώργου Θεοδωρόπουλου, επισήμανε ότι στο διατηρητέο της οδού Βασ. Όλγας 198, θα μείνουν η οικονομική επιτροπή με τους αντίστοιχους υπαλλήλους, η διεύθυνση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αλλά και η πολιτική προστασία, όπως επίσης και το περιφερειακό συμβούλιο με τις υπηρεσίες του, αλλά και τα γραφεία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Στο χώρο της βίλας Αλλατίνη θα μεταφερθεί, επίσης, από τη Θέρμη, η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται, ότι στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν μεταφερθεί οι γενικές διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, τα συλλογικά όργανα και τα γραφεία των αντιπεριφερειαρχών.
Όπως, άλλωστε, ανέφερε προ ημερών ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, από τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο της κτίριο, εξοικονομήθηκαν μέχρι στιγμής 346.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι η Περιφέρεια θα εξοικονομεί δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Υπενθυμίζεται, ότι η κατασκευή του νέου μεγάρου της Περιφέρειας άρχισε το 2009, μετά από διεθνή διαγωνισμό που έγινε το 2007. Έχει χώρους συνολικής έκτασης 37.611 τετραγωνικών μέτρων, 780 γραφεία, αίθουσες συσκέψεων και χώρους στάθμευσης στο υπόγειο.

Μοιράσου το άρθρο: