Συνεχίζεται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης το πρόγραμμα του Thessaloniki Helexpo Forum. Σε λίγη ώρα, στη 13:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 εκτός από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τις συνέπειες της πανδημίας και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Στα πάνελ θα μετάσχουν εκτός από τους υπουργούς, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωποι κομμάτων, επιχειρηματικοί φορείς, σύνδεσμοι, Αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και εργαζομένων.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Αύριο, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα ξεκινά με τη θεματική ενότητα «Beyond 4.0» (13:00-14:30), όπου το πάνελ θα επικεντρωθεί στη Διεθνή Εκθεσιακή Πλατφόρμα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0, που αποτελεί ένα διαδραστικό Διεθνές Forum με πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων και keynote speakers, Β2Β και B2G συναντήσεις.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης ως ευκαιρία για τις μεγάλες αλλαγές» (15:00-16:30) θα είναι το δεύτερο πάνελ της Δευτέρας, το οποίο θα εστιάσει στην αξιοποίηση των κεφαλαίων που αναλογούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στις προοπτικές των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στα προγράμματα στήριξής τους.

Η ημέρα ολοκληρώνεται με το πάνελ «Τουρισμός στις νέες συνθήκες» (17:00-18:30), το οποίο θα ασχοληθεί με τις τουριστικές προκλήσεις στη φετινή σεζόν, αλλά και στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού.

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου το Thessaloniki Helexpo Forum ξεκινά με το πάνελ «Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Επενδύσεις και Επιχειρηματική Συνεργασία» (11:00-12:30). Αμέσως μετά ακολουθεί το πάνελ «Ανάπτυξη & Βιομηχανία (13:00-14.30), το οποίο θα επικεντρωθεί στον ρόλο της βιομηχανίας στην ανάπτυξη και στις επενδυτικές προοπτικές στη μετά Covid εποχή. Το τρίτο πάνελ της ημέρας «Ιδιωτικές και Δημόσιες Επενδύσεις» (15:00-16:30) θα αναφερθεί στις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και στη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.  Αμέσως μετά ακολουθεί το πάνελ «ΕΣΠΑ-Υπουργείο Ανάπτυξης» (17:00-18:30), το οποίο θα εστιάσει στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Η ημέρα ολοκληρώνεται με την ομιλία του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25, κ. Γιάνη Βαρουφάκη στις 20:00. 

Το πρώτο πάνελ της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη, ευκαιρίες και προοπτικές» (11:00-12:30) θα επικεντρωθεί στις προοπτικές της Θεσσαλονίκης να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστικό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προωθώντας το τουριστικό και τεχνολογικό της προφίλ.

Ακολουθεί το πάνελ «Έξυπνες πόλεις & ανταγωνιστικές περιφέρειες» (13:00-14:30), το οποίο θα ασχοληθεί με τον ρόλο των Έξυπνων Πόλεων στη διαχείριση της πανδημίας, με τον εκσυγχρονισμό και την αναπροσαρμογή της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών, αλλά και με την αλλαγή των δεδομένων λειτουργίας των επιχειρήσεων, λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το τρίτο πάνελ «Covid 19 & Υγεία στις νέες συνθήκες» (15:00-16:30) θα επικεντρωθεί στο υγειονομικό σύστημα και πώς αυτό βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αναχαίτισης της πανδημίας, στο σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού και στην ικανότητα προσαρμογής και ανταπόκρισης ενός σύγχρονου συστήματος υγείας σε έκτακτες καταστάσεις.Ακολουθεί το πάνελ «Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Ελλάδα-ΗΠΑ οι νέες τεχνολογίες ως γέφυρα συνεργασίας» (17:00-18:30). Η ημέρα ολοκληρώνεται με την ομιλία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, κας Φώφης Γεννηματά στις 20:00.

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου το πρώτο πάνελ με τίτλο «Εκθέσεις VS Πανδημία, φυσική και ψηφιακή αλληλεπίδραση» (11:00-12:30) θα αναλύσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία για την παγκόσμια εκθεσιακή βιομηχανία, η οποία καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα δυσμενές περιβάλλον. Ακολουθεί το πάνελ «Προσαρμογή και στήριξη της εργασίας στα νέα δεδομένα» (13:00-14:30) που θα εστιάσει στο πλαίσιο προστασίας των θέσεων εργασίας τον καιρό της πανδημίας, στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και στην πρόνοια για κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα, όπως ο τουρισμός.

Στη συνέχεια το πάνελ «Ψηφιακή Διακυβέρνηση και νεοφυής επιχειρηματικότητα» (15:00-16:30) θα επικεντρωθεί στις ψηφιακές πλατφόρμες και την ηλεκτρονική ενοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και στις νεοφυείς επιχειρήσεις και στις πρωτοβουλίες για την άνθισή τους. Η ημέρα ολοκληρώνεται με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στις 20:00.

Η Ευρώπη των Περιφερειών βρίσκεται στο επίκεντρο του πρώτου πάνελ της  Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου (11:00-12:30), που θα έχει έντονο διεθνή χαρακτήρα. Ακολουθεί το πάνελ «Η ελληνική οικονομία την επόμενη ημέρα» (13:00-14:30), το οποίο θα επικεντρωθεί στο σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα στην πανδημία, στην επόμενη ημέρα, αλλά και στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις.

Αμέσως μετά το πάνελ «Μεταφορές & Υποδομές ως εργαλεία ανάπτυξης» (15:00-16:30) θα εστιάσει στις μεταφορικές επενδύσεις και στην υλοποίηση στρατηγικών υποδομών, οι οποίες δρουν ως επιταχυντές της ανάπτυξης.

Το τελευταίο πάνελ της ημέρας «Δήμος Θεσσαλονίκης-Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης» χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: η πρώτη θεματική έχει αντικείμενο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σχέδιο Ανάκαμψης από τον Covid-19 μέσω Κρατικών Ενισχύσεων & Προγραμμάτων» (17:00-18:15) και η δεύτερη «Best City practices regarding the adjustment to Covid-19: the role of innovation and technology». (18:15-19:30).

Η ημέρα ολοκληρώνεται με την ομιλία του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, στις 20:00. 

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων.

Για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ανώτατος αριθμός όσων θα παρακολουθήσουν τις εργασίες των πάνελ με φυσική παρουσία περιορίζεται στους 50, σύμφωνα και με το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ θα υπάρχει live streaming και τηλεοπτική κάλυψη του Φόρουμ, μέσω της ιστοσελίδας του Thessaloniki Helexpo Forum https://thessaloniki-helexpo-forum.gr/

Τις συζητήσεις του Forum μπορείτε να τις παρακολουθήσετε απευθείας από το ert.gr

ΠΗΓΗ: ΔΕΘ – HELEXPO

 

Μοιράσου το άρθρο: