Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλύνει τον πόνο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα  γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo σήμερα το πρωί, δίνοντας μία πρόγευση του τι θα ακούσουμε απόψε στην ομιλία του.

Ο κ. Μητσοτάκης  σημείωσε ότι το βράδυ θα απευθύνει μια διαφορετική ομιλία από τα συνηθισμένα, σε περιορισμένο ακροατήριο και θα αναλύσει πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη την ανάπλαση της ΔΕΘ και είπε ότι μέσα ένα χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας έγιναν πράγματα που θα χρειάζονταν χρόνια για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.

Για τη ΔΕΘ-Helexpo ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δει την κρίση λόγω του κορονοιού ως ευκαιρία και σημείωσε πως πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος,  λόγω της ματαιωθείσας 85Ης ΔΕΘ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας τόνισε στις 28 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης.

ΕΡΤ3 – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο: