Κατάληψη χώρου στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής από ομάδα φοιτητών

Array

Στην κατάληψη χώρου στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησε η φοιτητική ομάδα «Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους- Μηχανολόγους» (ΑΠΗΜ), με στόχο, όπως γνωστοποίησαν τα μέλη της τη δημιουργία και διαχείριση αυτόνομου στεκιού. Πρόκειται για διάδρομο, δεξιά από την είσοδο της Σχολής, που κάποτε οδηγούσε σε σκάλες προς το κυλικείο, αλλά έπειτα από σχετική παρέμβαση πλέον δεν οδηγεί πουθενά.

«Ήλθαν χθες και ζήτησαν από τους φύλακες να τους ανοίξουν την πόρτα. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν έβγαλαν ηλεκτρικό δίσκο και έκοψαν το λουκέτο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Βασίλειος Κατσάμπαλος. «Κατέστησα σαφές ότι πρόκειται για κατάληψη δημόσιου χώρου» πρόσθεσε ο κ.Κατσάμπαλος γνωστοποιώντας ότι έχει ενημερώσει σχετικά τις πρυτανικές Αρχές. Διευκρίνισε ακόμη πως ο ίδιος είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Κοσμητείας να αξιοποιήσει τον διάδρομο που καταλήφθηκε, ως χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις 39 φοιτητικές ομάδες της Πολυτεχνική Σχολής.

«Επιλέγουμε να καταλάβουμε έναν χώρο, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε ένα πιο οικείο μέρος, του οποίου τα χαρακτηριστικά θα διαμορφώνονται από εμάς, χωρίς τη διαμεσολάβηση οποιουδήποτε (κοσμητείας, πρυτανείας, εργολαβίας, παρατάξεων […] Αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός στεκιού και τη διαχείρισή του ως ΑΠΗΜ, ενός στεκιού, το οποίο θα είναι ενάντια στα συμπλέγματα εξουσίας και στους αποκλεισμούς που παράγουν» ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της ομάδας, που κατέλαβε τον χώρο. Η εκπαιδευτική διαδικασία στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ διεξάγεται κανονικά.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος