Στο νησί της Κω, στεγάζεται ένα πρωτότυπο μουσείο, το οποίο αναπαριστά το ιατρείο της εποχής του Ιπποκράτη. Η ίδρυσή του τοποθετείται στο 1960, ενώ τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν το 1979. Το Ιπποκράτειο Ίδρυμα έχει διεθνή χαρακτήρα και αποτελεί ένα ερευνητικό κέντρο, που στοχεύει στη μελέτη των μεθόδων του Ιπποκράτη και στην εφαρμογή τους στη σύγχρονη ιατρική. 

Ο υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιπποκρατείου, κ. Θεοδόσης Διακογιάννης, περιγράφει αναλυτικά στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε μέρα Ελλάδα» τις ιατρικές διαδικασίες που γινόντουσαν στην αρχαία Ελλάδα πριν από περίπου 2.500 χρόνια. Παρουσιάζει, επίσης, ένα προς ένα τα ιατρικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν τόσο ο Ιπποκράτης, όσο και οι γιατροί της εποχής για την διεκπεραίωση κάθε ιατρικής διαδικασίας.  


 

Η παρακαταθήκη του Ιπποκράτη έθεσε τις βάσεις της ιατρικής και της ίασης των ασθενειών σχεδόν έως τους σύγχρονους χρόνους, όταν στην Ευρώπη έως τον 18ο αιώνα το νερό θεωρείτο ανθυγιεινό και προτιμούσαν την κάλυψη της δυσωδίας με αρώματα, όπως παρουσίασε το γαλλικό κανάλι France24.

Μοιράσου το άρθρο: