Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας επισήμαναν μεταξύ άλλων οι ομιλητές που συμμετείχαν στο Thessaloniki Helexpo Forum.
Τα ελληνικά προϊόντα άντεξαν στην πανδημία τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης διευκρινίζοντας ότι πλέον ζητούμενα είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εξαγόμενων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ο πρωτογενής τομέας θα «είναι ο πρώτος από τους πρώτους στην υποβολή σχεδίου» σε ότι αφορά την προσέλκυση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 72 δισ. ευρώ υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή είναι και η πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου για τη στήριξη επενδύσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα 500 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί να κατευθυνθούν υπό τη μορφή  χαμηλότοκων δανείων προς τους αγρότες. Τα δάνεια αυτά, όπως είπε, θα έχουν μακρά διάρκεια αποπληρωμής και με σχετικά χαμηλές εξασφαλίσεις.

EΡΤ3 – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: