Μια ταινία για τα πρώιμα χρόνια του Γκάντι. Στα 21 χρόνια του βρέθηκε στη αποικιοκρατούμενη Νότια Αφρική όπου συνειδητοποιεί τις ανισότητες και την καταπίεση και από ντροπαλός δικηγόρος μεταμορφώνεται σ’ ένα ηγέτη για την ανεξαρτησία

Ο Μαχάτμα Γκάντι υπήρξε Ινδός πολιτικός, επαναστάτης, ακτιβιστής και ηγετική μορφή του εθνικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας. Ήταν εμπνευστής και πρωτεργάτης της αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας και επηρέασε το διεθνές ειρηνευτικό κίνημα. Θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής διανόησης του 20ου αιώνα.

Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869, στο Πορμπαντάρ και δολοφονήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1948, από φανατικό ινδουιστή, υποστηρικτή του διαμελισμού της χώρας.«Μαχάτμα» που σημαίνει «Μεγάλη Ψυχή» ήταν ο τιμητικός τίτλος, που του απέδωσε ο Ινδικός λαός. Μ’ αυτή τη φράση, τον προσφωνεί, για πρώτη φορά, ο μεγάλος ποιητής της Ινδίας, τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ της λογοτεχνίας, Ραμπιντανάθ Ταγκόρ, στις 18 Φεβρουαρίου του 1915, όταν ο Γκάντι από την Ν. Αφρική, φτάνει στην Βομβάη. Υιοθετήθηκε αμέσως από το λαό και έγινε γνωστός μ’ αυτό τον τίτλο σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη.

Η προβολή θα γίνει την  Δευτέρα 23/1  ώρα 9:00μμ στον κινηματογράφο Μακεδονικόν.

Σκηνοθεσία: Shyam Benegal

Πρωταγωνιστούν: Rajit Kapoor, Pallavi Joshi, Paul Slabolepszy

Μοιράσου το άρθρο: