Οι δημοτικοί υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Χάλκης πραγματοποιούν επί 10 ημέρες την αποκομιδή των απορριμμάτων πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Φραγκάκη, Δήμαρχο της Χάλκης, που μίλησε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3, οι κάτοικοι της περιοχής αφήνουν έξω από την πόρτα της οικίας τους τις σακούλες με τα απορρίμματα, ώστε η διαδικασία να μην γίνεται εξ επαφής και να διασφαλίζεται η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.  


 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, η αποκομιδή των οργανικών απορριμμάτων πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ του ανακυκλώσιμου υλικού κάθε Τρίτη και Πέμπτη. 

Η προετοιμασία του προγράμματος ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, όπου και ενημερώθηκε ξεχωριστά το κάθε νοικοκυριό τόσο για την διαδικασία της αποκομιδής, όσο και για την ειδική κατηγορία των  ανακυκλώσιμων υλικών. Η ανταπόκριση του πληθυσμού της Χάλκης απέναντι σε αυτή την αλλαγή είναι θετική και το πρόγραμμα  αναμένεται να συνεχιστεί, με το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων στο προσωπικό καθαριότητας του δήμου.

Μοιράσου το άρθρο: