Πρωτοβουλίες επανεκκίνησης της οικονομίας και θέματα σχετικά με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος συζήτησαν, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρος Καράογλου με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) Γιάννη Μασούτη και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου που συνόδευαν τον κ. Μασούτη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, «οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα αχαρτογράφητα δεδομένα, που δημιουργεί για την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας, η Συμφωνία των Πρεσπών. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ιδιαίτερη μνεία για τα πιθανά μέτρα που θα χρειασθεί να λάβουν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία και παράγωγά της σε ονομασίες προϊόντων ή εταιρικές επωνυμίες ή εμπορικά σήματα. Ακόμη, αναφέρθηκε η ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων, που απορρέουν από το γεγονός ότι η Μακεδονία είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας».
Το ΕΒΕΘ -επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση- είναι το πρώτο επιμελητήριο που συναντήθηκε με τον νέο υφυπουργό και εκτός του κ. Μασούτη, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Μενεξόπουλος και ο οικονομικός επόπτης Τηλέμαχος Καπετανίδης.

Εξάλλου, ο κ. Καράογλου είχε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνο Ιακώβου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και ζητήματα που επηρεάζουν το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΕΕΘ.

 

Μοιράσου το άρθρο: