Την εκτίμηση ότι «θα περάσουμε ένα καλοκαίρι με πολιτικό καύσωνα» και πως το Σεπτέμβριο «θα ακολουθήσει λαίλαπα, μπαίνοντας σε μία οδυνηρή φάση, που μέρα με τη μέρα θα γίνεται χειρότερη, γιατί θα έρχεται ο λογαριασμός από πολλά», εξέφρασε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, προσθέτοντας ότι «θα μπούμε σε απρόβλεπτες, συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις. Δεν ξέρω αν θα οδηγήσουν σε εκλογές, αλλά σίγουρα σε οξυμένες καταστάσεις», όπως είπε.

Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τον Βασίλη Πεκλάρη, τόνισε ότι αν γίνουν πρόωρες εκλογές «θα γίνουν με τον παρόντα εκλογικό νόμο», γιατί, όπως επισήμανε, «ο αριθμός των 200 βουλευτών δεν υπάρχει, άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει την αλλαγή του νόμου»

«Τώρα που βλέπει ότι χάνει κατά κράτος θυμήθηκε να αλλάξει το νόμο. Αν υπήρχε πολιτική εντιμότητα -και στο θέμα αυτό- θα μπορούσε να κάνει την αλλαγή πριν από 18 μήνες. Για 18 μήνες κυβερνούν με τον παλιό, ανήθικο

-κατά την άποψη του κ.Τσίπρα- νόμο, αλλά θα φέρει έναν άλλο νόμο μόνο και μόνο γιατί τώρα βλέπει ότι είναι δεύτερο κόμμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι για τη ΝΔ, όπως και κάθε παράταξη, «κεντρική επιδίωξη είναι η αυτοδυναμία», αλλά χαρακτήρισε «ως πολύ πιθανό σενάριο τη λύση της συνεργασίας».

Μοιράσου το άρθρο: