Ν. Ανδρουλάκης : “Πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα” (audio)

«Δε μπορούμε να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με το θέμα της ηγεσίας του νέου πολιτικού σχηματισμού που θα προκύψει στο πλαίσιο της ανασύστασης του κεντρώου χώρου, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

«Δε μπορώ να καταλάβω γιατί, ενώ δεν έχουμε προκρίνει ένα πρόγραμμα, πάμε απευθείας στο θέμα της ηγεσίας» σημείωσε και αναρωτήθηκε «γιατί να συγκινήσει κάποιον μια σκυταλοδρομία ή ένας αγώνας δρόμου μεταξύ κάποιων προσώπων για την ηγεσία ενός κόμματος που σήμερα δεν υπάρχει και δε γνωρίζουμε και το πρόγραμμά του;». Έκανε λόγο για «λάθος ιεραρχία» εξηγώντας ότι «πρώτα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα έχει πραγματικά προοδευτικό πρόσημο, άλλο απ΄ αυτό που προκρίνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ο κ. Μητσοτάκης, να συζητήσουμε για τη θεσμική του συγκρότηση και μετά να δούμε ποιος ταιριάζει καλύτερα να το εκπροσωπήσει».

Ερωτηθείς αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε τέτοια συζήτηση αν δεν υπάρξουν τα δυο χαρακτηριστικά που προανέφερε και θεωρεί πιο σημαντικά, το ιδεολογικό-προγραμματικό και η θεσμική συγκρότηση του νέου σχήματος.

Για την ελληνική οικονομία υπογράμμισε ότι αν δεν αναταχθούν οι τράπεζες, δεν “πέσει” χρήμα στις αγορές και δεν αρθούν τα capital controls δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη. Παράλληλα, αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια» δεν έκρυψε τον προβληματισμό του υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις να καταλήξουν σε ξένα χέρια. «Επιχειρήσεις που μπορεί σήμερα να είναι ελλειμματικές» όπως είπε αλλά που -ενδεχομένως «έχουν προοπτική να σταθούν στα πόδια τους τα επόμενα χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ