Σπ. Δανέλλης: “Μας προβληματίζει κάθε δημοσκόπηση, γιατί στέλνει ένα μήνυμα” (audio)

«Μας προβληματίζει κάθε δημοσκόπηση, γιατί στέλνει ένα μήνυμα» επεσήμανε ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 (6/9/2016) και την Ασπασία Βούζη αναφορικά με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δίνει στο Ποτάμι ποσοστό 1,5 % στην πρόθεση ψήφου. «Δυστυχώς, η κοινωνία θέλει να της χαϊδεύουμε τα αυτιά και πατά στην άκρατη ελπίδα» σημείωσε.

Για την ανασύσταση του μεσαίου χώρου υπογράμμισε: «το εγχείρημα που αναλάβαμε είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που θα δείξει τη δυναμική που έχουμε, αν πείσουμε τον κόσμο να ενεργοποιηθεί ξανά, αν δουν ότι αυτήν τη φορά υπάρχουν οι συνθήκες ο χώρος αυτός να πατήσει στα πόδια του».

Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη το προγραμματικό πεδίο στο οποίο μπορούν να συνυπάρξουν οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου θα αφορά εκείνες τις μεταρρυθμίσεις – αλλαγές που δεν έγιναν «λόγω του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος».

Για τις τηλεοπτικές άδειες εξήγησε ότι «έπρεπε το ΕΣΡ να συσταθεί νόμιμα -και μπορούσαμε να το κάνουμε αν υπήρχε πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και ας άφηνε έκθετη τη ΝΔ αν διαφωνούσε- και να αποφασίσει για το νέο, καθαρό πια από τις παλιές αμαρτίες, τηλεοπτικό τοπίο».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της ευθανασίας, με αφορμή τον τρόπο που επέλεξε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος να διαχειριστεί την ασθένειά του ζητώντας, παράλληλα, από τον Σταύρο Θεοδωράκη να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία, σημείωσε: «ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να φεύγουμε από τη ζωή με αξιοπρέπεια. Μια ώριμη κοινωνία οφείλει να συζητήσει και να αντιμετωπίσει. Το Ποτάμι θα πάρει πρωτοβουλία, ώστε να ανοίξει αυτός ο διάλογος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ