Dr Ε.Ευαγγέλου: “Η νέα μελέτη είναι η μεγαλύτερη ως τώρα στο πεδίο της γενετικής επιδημιολογίας της αρτηριακής πίεσης” (audio)

«Η νέα μελέτη είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα στο πεδίο της γενετικής επιδημιολογίας της αρτηριακής πίεσης, ενώ έχουμε καταφέρει να διπλασιάσουμε τη γνώση που υπάρχει μέχρι σήμερα. Αυτοί ήταν και οι βασικοί λόγοι του βραβείου», δήλωσε την Τετάρτη 14/9 στον 102 fm της ΕΡΤ3 και στη Λέλα Κεσίδου ο Δρ Ευάγγελος Ευαγγέλου, επίκουρος καθηγητής Κλινικής και Μοριακής Επιδημιολογίας, του εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωάννινων.

Ο Δρ Ευαγγέλου ηγείται μιας διεθνούς μελέτης σε περισσότερα από 700.000 άτομα, τα πρωταρχικά αποτελέσματα της οποίας έχουν δείξει πως δεκάδες επιπλέον γενετικές περιοχές σχετίζονται με την αρτηριακή πίεση. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Συνέδριο Γενετικής Επιδημιολογίας που θα λάβει χώρα στο Τορόντο του Καναδά, στις 24 με 26 Οκτωβρίου. Για τη μελέτη αυτή ο Δρ Ευαγγέλου έχει επιλεγεί να τιμηθεί με το βραβείο Illumina Geographic Diversity Award.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ