Σ. Λυκούδης: “Αδιέξοδη η εμπλοκή της δικαιοσύνης στην πολιτική” (audio)

Array

Την εκτίμηση ότι -κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής-δε θα υπάρξει συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ εξέφρασε ο βουλευτής Α’ Αθηνών του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης ο οποίος συμμετέχει στη Διάσκεψη ως αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου. Μιλώντας στον 102 της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη, σημείωσε, ωστόσο, ότι μπορεί να προκύψει «συναίνεση στον τρόπο που θα οδηγηθούμε στη διαδικασία για τη συγκρότηση ΕΣΡ».

Παράλληλα, χαρακτήρισε αδιέξοδη την εμπλοκή της Δικαιοσύνης στις οξύτατες πολιτικές αντιπαραθέσεις υπογραμμίζοντας ότι «η φθορά που υφίσταται ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Ερωτηθείς αν, στην περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις επεσήμανε ότι «θα είναι ένα πλήγμα στην κυβερνητική συνοχή» προσθέτοντας ότι «το γενικότερο κλίμα δημιουργεί την εικόνα μιας χώρας που οδηγεί σε μια έντονη πολιτικά περίοδο». «Πιστεύω ότι θα είναι έντονος πολιτικά ο επόμενος χρόνος» εκτίμησε .

Σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ – στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος- σημείωσε ότι «οι εξεταστικές επιτροπές μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα και αποτελέσματα. Έχω την εντύπωση ότι είναι συναντήσεις πολιτικών δυνάμεων για να οξύνουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις. Ωστόσο, ορθώς συγκροτούνται για να διερευνήσουν υποθέσεις με σκοτεινά σημεία. Δεν είμαι, όμως, ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ότι μπορεί να έχουμε προφανή αποτελέσματα» επεσήμανε.

Με αφορμή τη διαγραφή του Ιάσονα Φωτήλα ανέφερε ότι «το Ποτάμι, αν δεν κινητοποιηθεί, θα έχει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες από εδώ και πέρα». Παράλληλα, εξήγησε ότι το κόμμα «έχει όλες τις δυνατότητες να μπει σε μια περίοδο ανάκαμψης», ενώ κληθείς να απαντήσει που εντάσσεται πολιτικά το Ποτάμι εξήγησε ότι «είναι ένας χώρος που κατεξοχήν ανήκει στη μεγάλη, μεταρρυθμιστική, αριστερή, μεσαία παράταξη». Αναφορικά με τις απόψεις, εντός του κόμματος, όπως του κ. Φωτήλα, για συμπόρευση με τη ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «είναι μια αντίληψη που ενυπάρχει σε έναν εσωτερικό διάλογο ενός κόμματος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ