Γ.Κυρίτσης: “Η Ελλάδα ανέλαβε κάποιες υποχρεώσεις τις οποίες τηρεί” (audio)

Για “blame game” (παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών) έκανε λόγο ο  βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε. –Τουρκίας για το προσφυγικό με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες για τη μεταναστευτική πολιτική.

«Η Ελλάδα ανέλαβε κάποιες υποχρεώσεις τις οποίες τηρεί», διευκρίνισε μιλώντας την Πέμπτη (20/10/2016) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι όσο πλησιάζει η ώρα οι δύο βασικοί παίκτες, Τουρκία και Ε.Ε., να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους δημιουργείται μια ένταση.

«Τη φιλολογία ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της την εντάσσω στη πρόθεση αυτών των δύο πλευρών να μην τηρήσουν τις δικές τους υποσχέσεις» επεσήμανε.

Σχετικά με τις απειλές της Τουρκίας ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία αν δεν προχωρήσει η Ε.Ε., μέχρι το τέλος του έτους, στην κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες, δείχνοντας, ουσιαστικά απροθυμία να προχωρήσει στην αλλαγή του αντιτρομοκρατικού της νόμου που είναι προαπαιτούμενο εκτίμησε ότι «κλωτσάνε το τενεκεδάκι επειδή εκτός από τη συμφωνία υπάρχουν και εσωτερικά ζητήματα». «Θεωρώ ότι, όπως πήρε παράταση δύο-τρεις φορές, αυτό θα γίνει και τώρα μέχρι να βρεθεί ένα τρόπος να λυθεί» .

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκείται στη χώρα μας για ελλιπή υλοποίηση της συμφωνίας υπογράμμισε: «όσοι κάνουν κριτική στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτούν αν έχουν τηρήσει τα συμφωνημένα, για ανταλλαγές, μετεγκαταστάσεις».

Αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και ερωτηθείς τι θα σημαίνει μια ενδεχόμενη απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει αντισυνταγματικό το “νόμο Παππά” υποστήριξε ότι «θα υπάρξει ζήτημα, γιατί είναι ένα από τα βασικά νομοθετήματα της κυβέρνησης την περίοδο αυτή».

Για το πάγιο αίτημα της ΝΔ περί προσφυγής στις κάλπες τόνισε ότι «η σημερινή ηγεσία δεν αισθάνεται ιδιαίτερα ισχυρή και παγιωμένη και ο λόγος που ζητάει συνέχεια εκλογές είναι για να κρατά το κόμμα ενωμένο για να μην έχει αμφισβητήσεις  και φυγόκεντρες δυνάμεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ