Δ. Κρεμαστινός : “Είμαστε κοντά στη σύσταση του ΕΣΡ” (audio)

Array

«Είμαστε κοντά στη σύσταση του ΕΣΡ» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός. Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη σημείωσε ότι «δε μπορεί η ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη, μόνη της, με το «παρών», να αναβάλει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που είναι από το νόμο υποχρεωμένη να το κάνει».

Αναφορικά με τη θέση του για δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου εξήγησε ότι «είναι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την κρίση». «Το λογικό είναι τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου να έχουν ενιαίο μέτωπο και να κάνουν μια σκληρότερη διαπραγμάτευση» τόνισε, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «η μικροπολιτική είναι αυτή που υπαγορεύει το κατάντημα της χώρας μας». «Έτσι φθάσαμε μέχρι εδώ. Τώρα όμως είμαστε σε μια κατάσταση που η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, ακόμη και στην εξωτερική πολιτική» ανέφερε. Ωστόσο, έκανε λόγο για μια κυβέρνηση περιορισμένης χρονικής διάρκειας. «Αυτό δε θα είναι μόνιμο, αλλά μόνο και μόνο για να γίνει η διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πάντα ομοφωνία» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επεσήμανε ότι «δε θα αλλάξει τα πράγματα» και πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει ανάγκη ομοφωνίας σε αυτήν τη μεγάλη διαπραγμάτευση, γιατί διακυβεύεται η οικονομική, ακόμη και η γεωγραφική της ύπαρξη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ