Κ.Γκιουλέκας: “Η στάση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη” (audio)

«Η στάση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να αποκατασταθεί η τάξη. Ζητάμε κατάργηση του νόμου, με τον οποίο διασαλεύεται το ίδιο το Σύνταγμα. Μπορούμε να κάνουμε την οποιαδήποτε συζήτηση, αφού όμως προηγουμένως καταργηθεί αυτή η αντισυνταγματική ρύθμιση με το λεγόμενο νόμο Παππά» δήλωσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας την Πέμπτη (3/11) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει διχασμός για το θέμα στο εσωτερικό της ΝΔ, με αφορμή και τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, περί άμεσης συγκρότησης του ΕΣΡ, υπογράμμισε ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σαφώς συνεισφέρει στη διαμόρφωση της γραμμής που ακολουθούμε στην παράταξη, όπως και άλλα στελέχη».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θετική στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου απάντησε ότι «η ΝΔ ενδιαφέρεται για το πώς θα είναι χρήσιμη στον τόπο. Αγωνίζεται για να μπορέσει να φέρει κάτι καλύτερο, για αυτό ζητούμε και εκλογές. Εμείς, ούτως ή άλλως, προτιθέμεθα, στις επόμενες εκλογές, που η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα -και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι και αυτοδύναμη κυβέρνηση- να επιδιώξουμε συνεργασίες με την έννοια της ευρύτερης συναίνεσης».
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα συνεργασίας γιατί «δεν υπάρχει σύγκλιση». Για να γίνει αυτό, όπως επεσήμανε, θα πρέπει, καταρχήν, να υπάρχει συμφωνία σε ένα μίνιμουμ κατεύθυνσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ