Ν. Ανδρουλάκης : “Υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων” (audio)

Array

«Το φαινόμενο Τραμπ μοιάζει με αυτούς που είχαν την ηγετική στρατηγική της καμπάνιας του Brexit» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Ελιάς) Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές προσθέτοντας ότι «από αυτά που λέει, το 90% ούτε θα τα εφαρμόσει, ούτε μπορεί να τα εφαρμόσει».

«Οι πολίτες βιώνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Γυρνούν την πλάτη σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι έφθασαν τα πράγματα εδώ. Ο Τραμπ απευθύνεται στη λευκή εργατική τάξη, η εργατική δύναμη της οποίας έχει μειωθεί πάρα πολύ» εξήγησε τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε τον Τραμπ ως ένα φαινόμενο μισαλλοδοξίας». Μάλιστα αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να χτυπήσει την οικονομική ελίτ ο κεντρικός εκπρόσωπός της»; «Είναι παραλογισμός» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει την ουσία και όχι τα επικοινωνιακά παιχνίδια και η ουσία είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο», ενώ αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισε ότι ο στόχος είναι να μη γίνει αποκούμπι ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να έχει μια αυτόνομη πορεία και να πηγαίνει μπροστά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ