Θ.Φωτίου: “Από 1/2/2017 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης” (audio)

Από την 1η Φεβρουαρίου αρχίζουν οι αιτήσεις των δικαιούχων για συμμετοχή στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, οι οποίες θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα Keaprogram.gr είτε στα ΚΕΠ και τους δήμους.
Μιλώντας την Πέμπτη (26/1/2017) στον 102fm της ΕΡΤ3, και τους Κατερίνα Ρενιέρη και Βασίλη Πεκλαρη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για την παροχή του Επιδόματος σε 700.000 με 800.000 δικαιούχους «μαζί με μια σειρά εξυπηρετήσεις και υπηρεσίες», όπως ένταξη στα μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κ.ά., ενώ κατέστησε σαφές ότι «δεν χρειάζεται πανικός. Όποιος μπει στο σύστημα είτε την 1η Φεβρουαρίου είτε στις 28 θα πληρωθεί τα χρήματα έναν μήνα μετά», ξεκαθάρισε.

Η κυρία Φωτίου τόνισε πως «όσο περνάει ο καιρός θα μπορούμε να εμπλουτίζουμε τις παροχές, γιατί θα βλέπουμε τι ανάγκες θα προκύπτουν», προσθέτοντας ότι «για το 10% από τους άνεργους δικαιούχους, υποσχόμαστε ότι θα τους εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το 2017».
»Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ασφάλειας για τη φτώχεια και όχι μόνο την ακραία. Εξασφαλίσαμε 750 εκατ. ευρώ χωρίς να κόψουμε κανένα επίδομα. Τα εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά και για πρώτη φορά την επόμενη Τετάρτη ανοίγει το πρόγραμμα, το οποίο δεν κλείνει. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε μέχρι στιγμής να είμαστε πιο γενναιόδωροι. Το θέμα είναι να μην εγκλωβίσουμε τους ανθρώπους στη φτώχεια, για αυτό επιμένουμε στην εργασία» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «η πολιτική των επιδομάτων έχει ένα όριο. Εμείς επιμένουμε ότι δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν ακόμη και με αυτό το όριο. Αυτό που θέλω να καταλάβουν οι πολίτες είναι ότι αυτό που εξασφαλίζουμε είναι ένα πλαφόν στοιχειώδους ελάχιστης επιβίωσης».

Ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε: «Καταλαβαίνω πολύ καλά την αγωνία του κάθε Έλληνα, αλλά και οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα 750 εκατ. ευρώ θα θέλαμε να ήταν 2 δις ευρώ. Δεν το καταφέραμε Αυτό που καταφέραμε γίνεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και δεν το έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Αναφορικά με τα σχολικά γεύματα, που εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν να δίνονται σε 30.000 μαθητές, η κυρία Φωτίου τόνισε ότι αφορά οκτώ δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης «με μεγάλη φτώχεια και ανεργία» και πως τα γεύματα θα δίνονται «σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις».
»Αν καταφέρει η κυβέρνηση να μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε έναν ουσιαστικό τόπο ζωής , ένα σπίτι, μια αγκαλιά, πέρα από ένα εκπαιδευτήριο, θα κερδίσουμε όλοι, και ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ