Σπ.Λυκούδης: “Αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση ήταν να ξανάρθει η Τρόικα στην Ελλάδα” (audio)

«Η κυβέρνηση καθυστέρησε σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που πέτυχε -και καλά έκανε- ήταν να ξανάρθει η Τρόικα, οι θεσμοί, στην Ελλάδα» δήλωσε, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, βουλευτής Α΄ Αθηνών του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας την Τετάρτη (1/3/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Για τα “αντίμετρα” εξήγησε ότι εντάσσονται στην κλασική παραδοξότητα της ελληνικής πολιτικής ζωής, να συζητάμε, δηλαδή, επί ανύπαρκτων θεμάτων και υπογράμμισε: «το ότι εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε αντίμετρα είναι ευχή μας, αν έχουμε λεφτά στο πουγκί μας, πλεόνασμα».

Επανέλαβε ότι θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε ένα εθνικό σχέδιο, στηριγμένο στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη θέση της Φώφης Γεννηματά για κυβέρνηση με τη συμμετοχή Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «αν θέλουμε να κάνουμε μια εθνική συνεννόηση δε μπορεί να λείπει κανείς από τους δύο». Ωστόσο, εξέφρασε την αμφιβολία του κατά πόσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί συμπληρώνοντας ότι πρόκειται  για δύο πλευρές που, σε αυτήν τη φάση, δεν έχουν καμία διάθεση για συνεργασία.

Ερωτηθείς με ποιους θα μπορούσε σήμερα να συνεργαστεί το ΠΟΤΑΜΙ δήλωσε κατηγορηματικά: «με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, όπου και ανήκουμε, ή έτσι θα έπρεπε να είναι» διευκρινίζοντας ότι «ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του δικομματισμού δεν έχει λόγο να επιλέξει αυτή τη στιγμή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ