Γ.Σηφάκης: “Πείστηκε και το ΔΝΤ ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό” (audio)

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, μιλώντας την Πέμπτη (9/3/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ-3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη κάνοντας λόγο για καλλιέργεια φόβου που έπεσε στο κενό και για Κασσάνδρες που διαψεύστηκαν. «Πλέον πείστηκε και το ΔΝΤ ότι δημοσιονομικό κενό δεν υπάρχει. Αυτό που συζητάμε είναι η νομοθέτηση για μετά το 2019 κάποιων μέτρων» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για την αύξηση του εφάπαξ του προέδρου του ΔΕΣΦΑ και το διπλασιασμό του μισθού του γενικού και αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ έκανε λόγο για «υφιστάμενες διατάξεις» που δεν τις νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για παθογένειες που πρέπει να αλλάξουν.

Για την πρόθεση της ΔΕΗ να προσλάβει εισπρακτική εταιρία προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδά της ανέφερε ότι η Εταιρία κάνει μια «πολύ φιλότιμη» και «κοινωνικά ευαίσθητη» προσπάθεια με τις ρυθμίσεις των 36 δόσεων. «Το ζήτημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας δε μπορεί να λυθεί με το να πούμε η ΔΕΗ να μην κυνηγά τα ανείσπρακτα» σημείωσε υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «είναι μια εταιρία που πρέπει να δει τα συμφέροντά της, βεβαίως με ευαισθησία».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας προτάσσοντας την οργάνωση του αγροτικού τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ