Κ.Τζαβάρας: “Η λεγόμενη “κατ’ αρχήν συμφωνία” είναι ασαφής και πονηρή” (audio)

«Η λεγόμενη “κατ’ αρχήν συμφωνία” είναι τόσο ασαφής όσο και πονηρή. Το “κατ΄ αρχήν” σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμφωνία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μιλώντας τη Δευτέρα (10/4/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Ερωτηθείς -με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ότι η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους- αν υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο αναρωτήθηκε: «γιατί να ασχοληθούμε με τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης όταν δεν ξέρουμε αν υπάρχει συμφωνία»;

Τη θέση που εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής για ένα κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης συνεργασίας των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα προκύψει από εκλογές τη χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «θα πρέπει να τοποθετηθεί ο πρόεδρος». «Το καλύτερο είναι να γίνουν εκλογές και η ΝΔ να έχει την ευρεία στήριξη από τις δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού τόξου» πρόσθεσε.

Για τη συζήτηση, τη Μεγάλη Τετάρτη, στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιθυμεί να διερευνηθεί η περίοδος από το 1997 μέχρι σήμερα και όχι μέχρι το 2014 που ζητά η κυβέρνηση, σχολίασε: «Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή αξιοποίηση. Μονίμως δημιουργεί τέτοιου είδους ζητήματα για να εμφανίζει τους αντιπάλους της ως εχθρούς του έθνους και του λαού και αυτήν ως σωτήρα. Δεν συμμερίζομαι αυτού του είδους τις κοινοβουλευτικές πρακτικές. Εμείς δεν θα αποχωρήσουμε, ούτε θα φυγομαχήσουμε. Θέτουμε όλο το θέμα των δαπανών για την υγεία από καταβολής του ζητήματος που έχει σχέση με τα ελλείμματα για να δούμε ποιος και πόσο έχει ζημιώσει το ελληνικό κράτος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ