Κ.Παπακώστα: «Ο K.Μητσοτάκης θα εφαρμόσει, ως προς τους στόχους, τη συμφωνία» (audio)

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εφαρμόσει, ως προς τους στόχους, τη συμφωνία δείχνοντας ότι η Ελλάδα έχει συνέχεια ως κράτος δικαίου», δήλωσε η βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, κληθείσα να σχολιάσει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στην πρόθεση του ΔΝΤ να ζητήσει τη δέσμευση της ΝΔ πως, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, θα τηρήσει τη συμφωνία.

Ωστόσο, μιλώντας την Τρίτη (09/05/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη, έκανε λόγο για «πολιτικό unfair game» επισημαίνοντας ότι μέσα από τη συγκεκριμένη συμφωνία «το ΔΝΤ και οι δανειστές έχουν προδεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση με μέτρα».

«Εμάς μας ενδιαφέρει η χώρα να πλεύσει σε ήρεμα νερά» υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείσα αν παραμένει το αίτημα της ΝΔ περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες διευκρίνισε ότι «το νόημα του αιτήματος έχει να κάνει με το ότι η ΝΔ είναι σε επαγρύπνηση και έτοιμη να κυβερνήσει όποτε γίνουν εκλογές και πως μια άλλη κυβέρνηση θα τα είχε κάνει καλύτερα τα πράγματα, πιο σύντομα και με λιγότερο κόστος».

«Σημασία δεν έχει μόνο νομοτελειακά η κυβέρνηση να φθίνει. Κοινωνικά να απονομιμοποιηθεί, δηλαδή να μην έχει τη στήριξη της κοινωνίας και να τη βάλει στο περιθώριο λόγω του βίου της» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ θα πρέπει να εντείνει την προσπάθειά της προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να αποδομούμε, δια του πολιτικού μας λόγου, κάθε μέρα, την κυβέρνηση που θεωρούμε ότι δεν είναι αυτή που πρέπει να κυβερνάει αυτή τη στιγμή τον τόπο».

Αναφερόμενη στην εκλογή Μακρόν στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας εξήγησε ότι «τα συμφέροντα της Γαλλίας και τα προβλήματα της οικονομίας ταυτίζονται με τα αντίστοιχα της χώρας μας» εκτιμώντας ότι ο νέος πρόεδρος θα συμβάλει θετικά στην ελληνική υπόθεση.

Για την απομάκρυνσή της από τη θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχου Υγείας της ΝΔ, εξαιτίας της παρότρυνσης της στον Άδωνι Γεωργιάδη να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος μέχρι να ολοκληρωθεί η Εξεταστική για την Υγεία, απάντησε: «Ω γέγονε γέγονε. Είμαι της ρεαλιστικής πολιτικής που λέει ότι προχωράμε. Μένει να δούμε κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί η μία ή η άλλη άποψη. Εγώ τουλάχιστον είμαι αυτής της αρχής, του μέτρου και της μετριοπάθειας, λέω την άποψή μου, μιλώ πάντα πολιτικά και όχι επί προσωπικού, από εκεί και πέρα ο καιρός θα δείξει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ