«Αν αφαιρέσουμε οποιοδήποτε συναισθηματικό στοιχείο» πρόκειται για μια συμφωνία «ισορροπημένη, που διασφαλίζει τα συμφέροντά μας και τις σχέσεις καλής γειτονίας» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθηνών Χάρης Θεοχάρης σχολιάζοντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 τη συμφωνία με τη FYROM.

Ωστόσο, χαρακτήρισε «προβληματικά» τα ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα, την υπηκοότητα και τη γλώσσα, ενώ σημείωσε ότι χρίζει περαιτέρω συζήτησης ο τομέας που αφορά στα εμπορικά θέματα.

Αναφορικά με την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εξήγησε πως είναι μια θεμιτή διαδικασία, κατανοητή πολιτικά, μέσω της οποίας η αξιωματική αντιπολίτευση στοχεύει στο να φέρει σε δύσκολη θέση τους ΑΝΕΛ. Εκτίμησε, παράλληλα ότι, αν η πρόταση κατατεθεί, θα συσπειρώσει, προσωρινά, την κυβέρνηση.

Με αφορμή την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και αναφορικά με την πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια υπογράμμισε την έλλειψη δικού μας σχεδίου και σημείωσε πως αν η κυβέρνηση πίστευε πραγματικά ότι βγαίνουμε η συζήτηση θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο «ποια Ελλάδα θέλουμε», στο όραμα της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη για το 2022.

Μοιράσου το άρθρο: