Για αλλαγές στο σύνολο των κομματικών διεργασιών, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, έκανε λόγο ο βουλευτής Καβάλας του κόμματος Κωνσταντίνος Μορφίδης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 με αφορμή την εκλογή Γραμματέα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ευρείας συμμαχίας πολιτικής και πολιτών, ώστε «να ξεφύγει η χώρα από την περιδίνηση της μνημονιακής πολιτικής» και να περάσει σε μια νέα περίοδο.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού σημείωσε ότι δείχνει το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας. «Είναι θέμα των εργαζόμενων να αποκτήσουν γερά συνδικάτα για να διαπραγματευτούν με τους εργοδότες κι εκεί θα κριθεί και το συνδικαλιστικό κίνημα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου υπογράμμισε πως, όταν η ΝΔ μιλά για «βιώσιμο ασφαλιστικό», εννοεί την είσοδο ιδιωτικών εταιριών στο χώρο της ασφάλισης. Κάτι τέτοιο, όπως εξήγησε, θα ήταν καταστροφικό για την κοινωνική ασφάλιση και θα έφερνε τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις.

Μοιράσου το άρθρο: