Στη Θεσσαλονίκη έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το 2018 στην πόλη Pyeongchang της Ν. Κορέας. Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού στην Τούμπα. Το βωμό άναψε με τη Φλόγα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Αθανάσιος Βασιλειάδης, ενώ στην Τούμπα έφτασε αντιπροσωπεία επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ν.Κορέας και Ελλάδας.
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεπερνούν πολιτικές εντάσεις και μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης. Η φλόγα θα ανάψει μέσα μας, στα όνειρα όλων και στο μέλλον», είπε ο εκπρόσωπος των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018, Γιουνγκ Χον.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας επισήμανε ότι η Τούμπα είναι αντάξια αυτής της τιμής, αφού – όπως είπε – είναι μια κοινότητα πού γεννάει αθλητές και οι κάτοικοί της ξέρουν να σέβονται το αθλητικό πνεύμα. Ευχήθηκε δε από όποιον τόπο περνά η Φλόγα να φέρνει ευημερία.
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που παραβρέθηκε στην τελετή, ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδη η φλόγα στο μακρινό της ταξίδι στη Ν. Κορέα και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες να μεταφέρουν τα μηνύματα της άμιλλας, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της ειρήνης.
Ο πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης δήλωσε περήφανος που η Τούμπα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα για δεύτερη φορά μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπείες σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης και αθλητικών σωματείων της Τούμπας.
Η τελετή υποδοχής για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018», θα πραγματοποιηθεί αργότερα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της πριν τρεις μέρες. Απόψε θα διανυκτερεύσει στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και αύριο το πρωί θα συνεχίσει το ταξίδι της με τελικό προορισμό το Καλλιμάρμαρο, όπου αναμένεται να φτάσει μετά από τέσσερις ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω Ολυμπιακής Φλόγας, θα υπάρχουν και αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το άρθρο: