Ενενήντα αλλοδαπούς -μεταξύ των οποίων 21 παιδιά- είχε στοιβαγμένους σε φορτηγό όχημα με κοντέινερ διακινητής, που συνελήφθη σε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 55χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, σε περιοχή της Σίνδου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. φορτηγό επικαθήμενο με κοντέινερ, εντός του οποίου εντοπίστηκαν ενενήντα αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων είκοσι ένας  ανήλικοι, που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε συγκεκριμένο σημείο του οχήματος (στο ύψος της εργαλειοθήκης), υπήρχε αυτοσχέδια είσοδος (κρύπτη) που οδηγούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κοντέινερ. Σημειώνεται ότι ο αερισμός στο χώρο όπου βρίσκονταν οι διακινούμενοι ήταν μη επαρκής με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η μεταφορά τους.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενώ ο καθένας κατέβαλε σε συνεργό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ. Τελικός προορισμός τους ήταν η Αθήνα. Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσo παράνομης μεταφοράς, καθώς και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, ο οποίος και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Μοιράσου το άρθρο: